11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMutarea Neurologiei da batai de cap Directiei de Sanatate Publica

Mutarea Neurologiei da batai de cap Directiei de Sanatate Publica

In dorinta de a face economii in sistemul sanitar, Ministerul Sanatatii si Familiei (MSF) face reducere de paturi fara a lua in calcul si consecintele. Simpla mutare a Clinicii de neurologie de la Spitalul de Urgenta din Craiova la Spitalul de Neuropsihiatrie ar putea avea consecinte dramatice asupra starii de sanatate a bolnavilor, dar si asupra bugetului celor doua unitati spitalicesti.

In urma cu o saptamina, secretarul de stat din MSF, conf. Sorin Simion, anunta mutarea Neurologiei pe considerentul ca sectia nu dispune de serviciu de garda. Cum era de asteptat, decizia nu a fost deloc agreata de medicii neurologi, care si-au exprimat nemultumirea in fata reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj. „Am fost intrebat, pe buna dreptate, ce se va intimpla cu urgentele neurologice. Spitalul de neuropsihiatrie nu are computer tomograf, asa ca bolnavii care vor necesita acest gen de investigatii vor ajunge la spitalul de urgenta. In plus, spitalul de neuropsihiatrie nu are sectie de urgenta in care sa fie tratate cazurile deosebite, asa incit bolnavii vor fi trimisi tot la spitalul de urgenta, insa nu vor putea fi tratati nici aici pentru ca spitalul nu va mai avea neurolog“, a declarat dr. Constantin Ecobici, directorul DSP Dolj.

Ramine ca ministerul sa hotarasca daca ar fi dispus sa se implice in achizitionarea unui tomograf pentru Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova – aparat fara de care tratarea cazurilor neurologice de urgenta nu se poate face – si daca da, cu ce fonduri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS