17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtelierele de reparatii auto - in atentia inspectorilor RAR

Atelierele de reparatii auto – in atentia inspectorilor RAR

Inspectorii Registrului Auto Roman (RAR) din tara impreuna cu inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca Dolj au luat la puricat atelierele de reparatii si magazinele de piese auto din Craiova. Ei au constatat ca, in unele service-uri, reparatiile facute sint de mintuiala, iar calitatea pieselor folosite este indoielnica.

Controlul de joi, 27.03.2003, a fost insa un fiasco pentru echipele care au avut in vizor service-urile de pe strada Brestei. Cind au ajuns la destinatie, inspectorii RAR au gasit majoritatea unitatilor cu lacatul pus, iar muncitorii erau la o cafea si la o tigara la barul din colt. Ne intrebam daca nu cumva cineva i-a anuntat ca vor fi controlati?

Inspectorii au gasit totusi un muncitor-patron care a crezut ca va scapa nesanctionat si a tinut atelierul deschis. Dorel Giuroiu a declarat ca el este angajat de numai o saptamina si habar nu are cum se numeste societatea si patronul. Mai mult, el a spus ca masinile gasite in atelier, doua Dacii 1.300, sint ale lui si le-a adus la reparat: „Una doar ce am cumparat-o si am adus-o la reparat, iar cealalta este a lui nevasta-mea. O tin aici ca nu am garaj acasa“.

In realitate, muncitorul-patron a subinchiriat spatiul de la SC MULTIPREST SRL, iar societatea lui se numeste SC AUTO CAT SRL. Masinile din atelier erau ale clientilor.

„Asa spun toti ca sa scape: masina este a mea. Acum am adus-o sa-i fac verificarile“, au declarat inspectorii RAR. Ei atrag atentia posesorilor de autoturisme sa fie foarte atenti cind isi duc masinile in service: „In service-urile neautorizate se lucreaza in conditii improprii si nici nu se acorda termen de garantie lucrarilor efectuate. Daca nu stiu care sint unitatile autorizate, sa intrebe la RAR“, a spus Viorel Avasilicai, inspector RAR.

In total au fost controlate 45 de societati dintre care 21 au fost inchise deoarece functionau fara autorizatie eliberata de catre RAR. Pentru deficientele constatate, inspectorii au aplicat amenzi in valoare de peste 160 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS