25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de olteni se imbolnavesc lunar de pneumonie sau de viroza

Sute de olteni se imbolnavesc lunar de pneumonie sau de viroza

Virusul pneumoniei asiatice a scos „din amorteala“ si autoritatile romane. Pentru a contracara orice posibilitate de raspindire a acestei boli si in tara noastra, autoritatile au luat masuri suplimentare de precautie. Directia de Sanatate Publica (DSP) Olt s-a aliniat acestor masuri luate la nivel central si a dat indicatii medicilor sa acorde o atentie mai mare in prevenirea, combaterea si tratarea bolilor specifice acestei perioade – gripe, viroze respiratorii si, in mod special, pneumonii.

Rapoartele DSP Olt arata ca, deocamdata, situatia imbolnavirilor cu acesti virusi continua sa inregistreze un curs ascendent. Daca de la inceputul anului si pina in prezent au fost mai putine cazuri de gripa (50 de persoane, fata de 287 anul trecut), nu acelasi lucru se poate spune despre viroze si pneumonii. Peste 2.000 de persoane s-au prezentat la doctor pina in prezent cu viroze respiratorii acute, dintre acestea 125 avind nevoie de spitalizare. Din 700 de cazuri de pneumonie, 200 de persoane au fost internate in sectiile de boli infectioase ale spitalelor din judet.

Minorii de pina la 14 ani – cei mai „firavi“

Copiii cu virsta cuprinsa intre cinci si 14 ani s-au imbolnavit cel mai des, de la inceputul anului si pina in prezent, de gripa, viroze sau pneumonie. Cei mai multi dintre acestia au facut viroze respiratorii (685 de cazuri), 144 s-au imbolnavit de gripa si numai 17 s-au ales cu viroze respiratorii acute. Nici populatia tinara (15 – 44 ani) nu a fost mai rezistenta, 158 de persoane fiind depistate ca fiind bolnave de pneumonie si alte aproape 600 avind viroze.

Specialistii DSP Olt au observat insa ca, in comparatie cu anul trecut, numarul imbolnavirilor este in scadere usoara, dar numai la unele grupe de virsta. In primele doua luni ale anului trecut erau inregistrate 415 cazuri de pneumonii si 1.201 cazuri de viroze respiratorii la grupa de virsta 5-14 ani, precum si 376 de cazuri de pneumonii si 1.279 de viroze in rindul populatiei cu virstele intre 15 – 44 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS