14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncepe „marea cirpeala“ a strazilor

Incepe „marea cirpeala“ a strazilor

Primaria Slatina, impreuna cu societatea OLTRUM vor declansa, de saptamina viitoare, actiunea de plombare si asfaltare a strazilor si bulevardelor din oras. Viceprimarul Marin Postolache a precizat ca acest lucru este cauzat poate si de calitatea proasta a lucrarilor realizate anul trecut, insa a tinut sa precizeze ca societatea care a realizat lucrarile nu poate fi facuta vinovata de acest lucru: „Este normal, intr-un fel, tinind cont ca am avut o vara cu temperaturi de 43 de grade Celsius si o iarna cu minus 23 de grade Celsius. Este o diferenta de 60 de grade si acest lucru a dus la exfolierea asfaltului. Nu stiu acum daca fluxul tehnologic a fost respectat in totalitate, dar noi nu suspectam OLTDRUM de sustrageri de materiale, ci mai degraba de lipsa conditiilor tehnice, in sensul ca trebuie respectate niste etape. Adica, mai intii, trebuie pregatita suprafata drumului si apoi asfaltat si nu stim sigur daca acest lucru s-a intimplat. Anul acesta vom incerca sa supraveghem mai bine aceste lucrari“.

Plombe cu bani putini

Viceprimarul Postolache a adaugat ca lucrarile vor incepe saptamina viitoare si vor continua si in luna aprilie, pina vor fi terminate toate strazile. Acesta a mai precizat ca primaria are alocate in acest an, numai pentru drumuri, citeva miliarde si a virat deja in contul OLTRUM peste un miliard, din cele doua datorate pentru lucrarile de anul trecut.

Acesti bani ar trebui sa acopere cheltuielile pentru a achizitiona materialele necesare demararii lucrarilor, de la bitum si filler, pina la motorina folosita de utilaje, insa nu vor ajunge cu siguranta pentru asfaltarea tuturor strazilor. Din cauza costurilor destul de ridicate vor fi acoperite cu un covor asfaltic numai strazile principale, cele care sint foarte afectate, precum si intersectiile, urmind ca restul strazilor sa fie doar plombate. Viceprimarul Slatinei a mai spus ca se vor efectua lucrari si de refacere a trotuarelor aflate intr-o stare avansata de degradare. In prezent, se lucreaza la trotuarul drept de pe starda Basarabi, care este acoperit cu pavele, nu cu asfalt ca pina acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS