12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Stiri pe scurt

Biserica de lemn, linga Colegiul Universitar Turnu Severin

O biserica de lemn ar putea fi ridicata in perioada urmatoare, in apropierea Colegiului Universitar din Drobeta Turnu Severin. Primarul Constantin Dinu a facut aceasta propunere catre IPS Teofan Savu, care s-a declarat incintat sa sprijine un asemenea demers. „O biserica deschisa, de dimineata si pina seara, in care tinarul sa-si gaseasca linistea sufleteasca, sa aprinda o luminare si sa reuseasca sa treaca peste toate greutatile, cred ca ar fi binevenita“, a spus IPS Teofan Savu. Potrivit primarului Constantin Dinu, amplasarea unui lacas de cult in acest loc a fost solicitata si de cetatenii din zona, care nu au o biserica in apropiere.

Unii elevi pot obtine permis de conducere

Elevii care doresc sa obtina calificare profesionala ca mecanic auto, electrician auto si tinichigiu-vopsitor auto, in anul scolar urmator, se pot inscrie numai la Grupul scolar „Traian Demetrescu“, Grupul scolar de transporturi auto si Grupul scolar ICM „George Bibescu“ din Craiova. Conducerea ISJ Dolj spune ca toate clasele de invatamint profesional cu acest profil vor fi atribuite doar la unitatile scolare sus-numite, intrucit sint singurele cu traditie in domeniu. Orele de conducere auto, necesare obtinerii permisului, fac parte din trunchiul de baza pentru calificarile amintite.

11 farmacii vor elibera medicamente compensate

Numai 11 farmacii din Mehedinti vor elibera, de la 1 aprilie, medicamente in regim gratuit si compensat, desi toate au semnat contractul cadru pe anul 2003 cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Situatia este cauzata de faptul ca majoritatea farmaciilor

si-au depasit deja plafoanele alocate. Potrivit presedintei Colegiului Farmacistilor Mehedinti, Angela Stoian, in prezent doar citeva farmacii din judet mai elibereaza medicamente pe retete gratuite si compensate: „Mai au plafoane farmaciile din Strehaia si Orsova, iar in Baia de Arama una singura. Cele 11 farmacii vor termina plafonul in citeva zile“. Potrivit protocolului semnat de Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si distribuitorii de medicamente, o data cu semnarea contractului, farmaciile au primit o parte din depasirile de plafon de anul trecut.

Un elev a sustinut examenul cu mina in ghips

Simularea examenului de capacitate a fost sustinuta la Colegiul Economic „Theodor Costescu“, din Drobeta Turnu Severin, de catre un elev care avea mina dreapta in ghips. Potrivit directorului institutiei de invatamint, profesor Vasile Boeru, elevul a fost asistat de o profesoara care nu este de specialitate, si care i-a scris lucrarea, iar aceasta procedura speciala este prevazuta in regulamentul scolar. Ultima proba a simularii capacitatii va avea loc pe 29 martie.

60 de politisti au fost inaintati in grad

Cu prilejul Zilei Politiei Romane, 60 de cadre din Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti au fost avansate in grad, inainte sau la implinirea stagiului minim. Printre cadrele care au obtinut avansarea, s-a numarat si seful Politiei Drobeta Turnu Severin, comisar Alexandru Draghici, care a devenit de ieri comisar-sef. „Imi doresc sa fiu sanatos, sa ma bucur de aceasta avansare, impreuna cu familia si cu cetatenii acestui oras. Nu este vorba numai de bucuria mea, ci si de atentia pe care trebuie sa o acordam pe mai departe, pentru siguranta semenilor nostri“, a spus comisar-sef Alexandru Draghici. Purtatorul de cuvint al inspectoratului, inspector principal Christian Ciocan, a devenit comisar de politie, fiind avansat in grad inainte de implinirea stagiului minim.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS