9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProprietarii de terenuri din Tirgu Jiu vor primi inapoi banii platiti drept impozit

Proprietarii de terenuri din Tirgu Jiu vor primi inapoi banii platiti drept impozit

Modificarile aduse legii au dat peste cap sistemul de impozite si taxe locale din Tirgu Jiu. Dupa ce au lucrat luni de zile pentru a crea o baza de date care sa le permita o impozitare corecta a posesorilor de terenuri, angajatii Directiei de Impozite si Taxe Locale au constatat ca au muncit degeaba. Acestia au aminat incasarea impozitelor pe anul in curs tocmai pentru a finaliza baza de date, iar acum se vad pusi in situatia de a returna banii incasati. Ultima modificare adusa legii prevede scutirea de impozit pe terenul extravilan, asa ca toate datele introduse in baza directiei trebuie modificate pentru a se face distinctia intre terenul intravilan si cel extravilan.

Banii vor fi returnati sau compensati

Directoarea Directiei de Impozite si Taxe Locale din Tirgu Jiu spune ca in declararea terenurilor nu s-a facut distinctia intre extravilan si intravilan. Fiecare certificat de proprietate trebuie luat la rind pentru a se inregistra tipul terenului aflat in proprietate.

„Deocamdata, nu au venit foarte multi cetateni sa-si plateasca impozitul pe teren. Pina in prezent, s-au incasat cam 200 de milioane, astfel incit vom fi nevoiti sa returnam citeva zeci de milioane. Returnarea se va face dupa 1 aprilie. Oamenii vor fi anuntati acasa ca au de primit bani sau se va merge pe metoda compensarii. Suma va fi folosita pentru achitarea unor impozite pe care le are de platit persoana anul acesta“, a spus directoarea Mariana Budulan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS