16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorjenii s-au inghesuit la tirgul de peste

Gorjenii s-au inghesuit la tirgul de peste

Atractia tirgului a constituit-o somnul african de namol, adus din Ungaria

Sute de gorjeni s-au inghesuit la tirgul de peste organizat Piata Centrala din Tirgu Jiu. Ieri, de Buna Vestire, cele mai cautate au fost speciile scumpe, cum ar fi salaul si somnul, care putea fi achizitionat si viu. Un kilogram de salau, de exemplu, s-a vindut cu 125.000 de lei, iar un kilogram de somn cu 115.000 lei. Mai era la vinzare si fitofag, capelin, caras si macrou, cu preturi variind intre 40.000 de lei si maximum 48.000 de lei kilogramul. Cele mai ieftine au fost hamsiile, cu 25.000 de lei kilogramul. Crapul file costa 72.000 de lei.

Toti comerciantii de peste au primit diplome

Cu toate ca a fost zi mare de tirg, in Piata Centrala nu au fost prezente decit patru firme de profil. In comparatie cu ceea ce s-a intimplat anul trecut, la tirgul organizat de primarie, de Sfintul Nicolae, ieri s-a vindut mult mai putin peste. Unul dintre comerciantii din piata a adus in acest an specii de peste viu, cumparatorii putind sa aleaga exemplarul pe care il doreau. Marea atractie a tirgului a fost somnul african de namol, adus viu din Ungaria. Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj a intentionat sa acorde titlul pentru cel mai bun comerciant, insa pentru a nu se supara nimeni, toata lumea a primit cite o diploma simbolica.

„Am fost in control impreuna cu colegii de la Directia Sanitar-Veterinara, insa nu am amendat pe nimeni. Comertul cu peste, cel putin de aceasta data, s-a desfasurat civilizat. Le-am acordat tuturor cite o diploma pentru modul in care s-au prezentat si pentru ca au adus peste proaspat si, mai ales, viu. Este stiut faptul ca acest produs este foarte perisabil“, a declarat Ion Tudor, seful OJPC Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS