21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Danemarca este favorita, dar nu ne sperie“

„Danemarca este favorita, dar nu ne sperie“

In perspectiva partidei pe care selectionata Romaniei o va sustine simbata, de la ora 18.00, cu reprezentativa Danemarcei, in preliminariile Campionatului European din 2004, antrenorul reprezentativei tricolore, Anghel Iordanescu, a sustinut o conferinta de presa. „Generalul“ a spus ca este convins ca echipa Romaniei poate invinge Danemarca in meciul de simbata. „Danemarca este favorita, daca luam in considerare valoarea jucatorilor si rezultatele obtinute pina acum. Am incredere insa in jucatorii nostri. Avem o echipa talentata. Din punctul meu de vedere, Danemarca este cea mai buna echipa din grupa, dar asta nu inseamna ca nu poate fi batuta“, a spus Iordanescu, care si-a exprimat dorinta ca jucatorii echipei nationale sa nu aiba iesiri temperamentale in aceasta partida, pentru a evita eventualele eliminari.

Caracterizind pe scurt adversara noastra de simbata, Iordanescu a spus: „Danemarca este o echipa puternica si imbina jocul atletic cu cel tehnic, cu doi mijlocasi de banda foarte penetranti si un atacant, Tomasson, care marcheaza aproape meci de meci.“

Tricolorii sustin ca ii pot invinge pe danezi

Capitanul echipei nationale, Gheorghe Popescu, a spus: „Chiar daca nu am fost in 2002 la Mondialul din Asia, sintem respectati si danezii sint constienti ca avem valoare. Totusi, Danemarca nu este de neinvins.“

Dorinel Munteanu a declarat ca nici macar nu vrea sa se gindeasca la o infringere in meciul cu reprezentativa Danemarcei: „Un meci egal nu ar fi un dezastru, dar mai buna ar fi o victorie. Consider ca toata echipa daneza este periculoasa, dar si noi avem fotbalisti valorosi si sper ca, la ora meciului, cel mai bun jucator sa fie echipa. Selectionerul danez Morten Olsen este un antrenor foarte bun si cred ca in meciul de simbata va aplica o tactica ofensiva“.

Mirel Radoi a considerat ca echipa Romaniei este suficient de valoroasa pentru a putea invinge Danemarca: „Avem jucatori talentati, tineri si putem sa facem acest pas. Daca am pierde, am avea sanse teoretice de calificare, dar va fi foarte dificil. Noi ne vom juca sansa. Terenul ne va influenta, insa trebuie sa trecem peste acest impediment. Toti atacantii danezi sint dificil de tinut, dar va trebui sa ne facem treaba bine. As evolua si in poarta, numai sa joc in acest meci“.

Cristian Chivu a precizat ca meciul cu Danemarca este foarte important, mai ales ca se intilnesc doua echipe care lupta pentru locul intii: „Nu cred ca, daca nu batem Danemarca, nu mai avem sanse nici la locul doi. Trebuie sa fim optimisti. Nu se ia deloc in calcul un rezultat negativ, pentru ca ne dorim sa invingem Danemarca“.

Cinci absente importante

Iordanescu s-a aratat preocupat de starea de sanatate a jucatorilor, tehnicianul neputind conta pe A. Ilie, V. Moldovan, F. Cernat, M. Maldarasanu si M. Niculae. Din cei 23 de jucatori pe care i-a avut in atentie la un moment dat, Iordanescu va conta pentru meciul cu danezii doar pe 21.

La antrenamentul desfasurat luni, la baza de la Saftica, au participat 16 jucatori. Ganea, Mutu, Pancu, Lobont, G. Popescu si Radoi au efectuat un antrenament de refacere, in timp ce Mihalcea, Vintila, Rat, Soava, Bratu, D. Muntenu, A. Stoica si Iencsi au participat la un antrenament sustinut. De asemenea, la sedinta de pregatire au participat Paul Codrea si Laurentiu Reghecampf, insa acestia au ajuns mai tirziu. Cristian Chivu nu s-a antrenat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS