12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDisponibilizatii de la RULMENTI Slatina - din nou in strada

Disponibilizatii de la RULMENTI Slatina – din nou in strada

18 disponibilizati de la SC RULMENTI SA Slatina au iesit ieri in strada si au ocupat, pentru putin timp, platoul din fata Prefecturii Olt. Motivul a fost faptul ca le-au intirziat platile compensatorii. Ei au stat insa aproximativ o ora in fata platoului, si-au comunicat nemultumirile conducerii prefecturii, dupa care au mers sa discute cu reprezentantii conducerii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Olt, pentru a se lamuri cum va fi rezolvata problema lor.

Directoarea agentiei, Maria Puscas, a spus ca aceasta neintelegere a aparut din cauza ca banii primiti de AJOFM Olt pentru achitarea platilor compensatorii nu au ajuns pentru toata lumea, suma pe care o primeste fiecare persoana fiind de aproximativ 5,5 miloane de lei. „Dintre cei 497 de disponibilizati de la RULMENTI nu si-au primit banii doar 18 persoane, pentru ca nu au ajuns banii. La inceputul lunii februarie am primit 25 de miliarde de lei pe care le-am dat o singura data, reprezentind platile aferente lunilor decembrie si ianuarie, desi in mod normal nu se face asa“, a explicat directoarea.

Aceasta a adaugat: „In aceeasi situatie sint 475 de persoane de la CORAPET Corabia, insa ei nu au iesit in strada. Timp de un an, cei de la RULMENTI au stat fara sa primeasca nici un leu, iar acum nu au mai avut rabdare doua saptamini, sa astepte sa vina banii.“

Directoarea AJOFM Olt a mai spus ca platile compensatorii se fac prin intermediul CEC- sucursala Slatina, iar fiecare disponibilizat are deschis un cont personal de unde poate sa-si ridice banii. Maria Puscas a precizat ca banii restanti au fost deja trimisi de la Bucuresti si se spera sa ajunga in contul agentiei de la Slatina in jurul datei de 7 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS