21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDezastrele sanatatii in invatamint si iresponsabilitatea conducerii educatiei nationale

Dezastrele sanatatii in invatamint si iresponsabilitatea conducerii educatiei nationale

Nicolae Cojocaru, inspector de specialitate la ISJ Dolj, a dezvaluit vineri, 21 martie, ca din 102.000 de elevi din invatamintul preuniversitar doljean au fost testati medical 76.319, inregistrindu-se 3.331 scutiti medical pentru educatie fizica. Acesta a spus ca sint 76 de elevi cu boli infectioase si parazitare, 11 cu tumori, 127 cu boli ale singelui si organelor hematopoietice, 537 cu boli ale aparatului circulator, 485 de elevi cu boli ale aparatului respirator etc. Din rindul celor 3.331 de copii nu lipsesc nici bolile endocrine si de metabolism, boli ale aparatului digestiv, sistemului nervos, tulburarile mentale, tulburari de comportament si altele. De asemenea, s-au inregistrat doua cazuri de SIDA. In schimb, nu s-a facut nici o statistica privind numarul copiilor decedati din cauza anumitor boli, conducerii ministerului de resort netrecindu-i prin cap aceasta idee.

Cojocaru a mai vorbit despre importanta educatiei fizice in scoala, despre obligatiile elevilor pentru protectia fizica si prevenirea accidentelor in timpul desfasurarii orelor de sport si a activitatilor sportive in scoala. De asemenea, acesta a trecut in revista metodologia eliberarii scutirilor medicale de educatie fizica la elevi.

Directorul ISJ Dolj, Aristidie Gheorghiu, a detaliat masurile de paza si siguranta ale elevilor din unitatile de invatamint.

Nici pina in prezent, elevii nu stiu ce sa faca in cazul unui eventual atac chimic sau bacteriologic, conducerea MEC neimplicindu-se in acest sens. Probabil, s-a ajuns la concluzia ca „batista umeda“ este cel mai bun antidot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS