12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvansari in grad cu ocazia Zilei Politiei si a Zilei Jandarmeriei

Avansari in grad cu ocazia Zilei Politiei si a Zilei Jandarmeriei

Mai multi chestori si generali din Ministerul de Interne au fost avansati printr-un decret al presedintelui Ion Iliescu, cu prilejul Zilei Politiei Romane – 25 martie -, respectiv al Zilei Jandarmeriei Romane – 3 aprilie.

Chestorul principal Toma Zaharia, secretar de stat, prim-loctiitor al ministrului de interne, a fost avansat la gradul profesional de chestor-sef adjunct, iar chestorul de politie Marian-George Tutilescu, adjunct al inspectorului general al Politiei Romane si sef al Directiei Generale de Politie a municipiului Bucuresti, a fost avansat la gradul de chestor principal de politie.

Generalul de divizie dr. Tudor Cearapin, comandantul Jandarmeriei Romane, a fost inaintat la gradul de general de corp de armata, in timp ce generalul de brigada dr. George Velicu, comandantul Comandamentului de Jandarmi Teritorial Craiova, a fost avansat la gradul de general de divizie.

Printr-un Decret Prezidential, au fost avansati la gradul profesional de chestor comisarul-sef Janica Arion-Taganasu, seful Directiei de Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, comisarul-sef Constantin Codita, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, comisarul-sef Vasile Gabriel Nita, seful Institutului de Cercetari si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, comisarul-sef Ion Sultanescu, seful Directiei Politiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, precum si comisarul-sef Ion Tomescu, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Dimbovita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS