20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccident rutier mortal la Caracal

Accident rutier mortal la Caracal

• O tinara din Caracal a murit ieri, la spital, dupa ce a fost lovita pe trotuar de un autoturism • Soferul vinovat a fugit de la locul accidentului, fiind retinut de politisti dupa aproape doua ore

Daniela Nicola, de 23 de ani, a plecat simbata seara impreuna cu mai multi prieteni la discoteca Reflex din Caracal. In jurul orei 3.00, tinerii au parasit localul, indreptindu-se spre casa. In apropiere de piata, un autoturism Dacia 1310 a intrat in viteza pe trotuar. Tinerele din grup au crezut ca soferul intentiona sa le sicaneze, asa ca au incercat sa nu ii dea importanta. „Am crezut ca e un teribilist care vrea sa ne atraga atentia, pentru ca s-a repezit cu autoturismul drept spre locul in care ne aflam. Dupa ce a intrat pe trotuar, in loc sa opreasca asa cum ne-am fi asteptat sau sa incerce sa ne evite, a virat spre Daniela ca si cum ar fi avut intentia sa o loveasca“, povesteste Alina Ene.

Care au fost intentiile soferului, ramine sa stabileasca politia. Cert este ca Daniela Nicola a fost lovita de autoturism si ca soferul a fugit de la locul accidentului. „Totul s-a intimplat intr-o fractiune de secunda. Am vazut-o pe Daniela cazuta la pamint cu capul pe bordura, plina de singe. Pina sa ne dam seama de cele intimplate, masina disparuse“, a mai spus Alina Ene.

Victima a fost transportata in stare de coma la spitalul din localitate si transferata apoi din cauza leziunilor grave la Spitalul de Urgenta din Craiova.

Soferul a fost retinut de politie

Medicii craioveni au constatat ca Daniela Nicola suferise un puternic traumatism cranian, soldat, dupa toate probabilitatile, cu leziuni cerebrale. Pentru confirmarea diagnosticului ar fi fost nevoie de un examen tomografic, care, din motive tehnice ( la Spitalul de Urgenta, tomograful defect nu a putut fi reparat din lipsa de fonduri), nu putea fi efectuat decit la Spitalul Militar. Duminica dimineata, rudele Danielei au aflat cu stupoare ca Spitalul Militar nu putea efectua tomografii pentru ca dr. Demetriade era plecat la tara. Pentru ca timpul se scurgea in defavoarea bolnavei, medicul neurochirurg Radian Vasilovici a decis in cele din urma sa efectueze operatia, cu riscurile de rigoare. Bolnava a decedat insa, ieri dimineata, din cauza multiplelor leziuni craniene suferite.

In mai putin de doua ore de la producerea accidentului, soferul vinovat a fost identificat si retinut de politistii din Caracal. Este vorba de Marius Baluta, de 21 de ani, din localitate. Potrivit agentului sef adjunct Constantin Ciurea, de la IJP Olt, tinarul circula cu autoturismul pe sens interzis, in stare de ebrietate: „Probabil pentru a scurta drumul spre casa a luat-o pe sens interzis. Din cauza consumului de bauturi alcoolice a pierdut controlul volanului, intrind cu autoturismul pe trotuar“.

Marius Baluta va fi acuzat de ucidere din culpa si fuga de la locul accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS