26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrevistul pentru motocros il va da in judecata pe Mischie la Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Grevistul pentru motocros il va da in judecata pe Mischie la Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Constantin Laba, reprezentantul Clubului de motocros din Tirgu Jiu, a renuntat la greva foamei, dupa ce a stat trei zile in fata Prefecturii Gorj. In ciuda faptului ca nimeni nu l-a bagat in seama, Constantin Laba si-a continuat protestul pina vineri dimineata, cind, la sugestia medicului sau de familie, a renuntat. Acesta l-a informat pe grevist ca s-a ales cu o raceala puternica la unul dintre plamini si cu o afectiune la ficat.

Constantin Laba conduce de peste patru ani Clubul de motocros din Tirgu Jiu, infiintat pe linga Uniunea Judeteana a Sindicatelor Libere Gorj. Motociclistul a format o grupa de copii cu care a lucrat pe traseul de motocros amenajat la marginea orasului. Autoritatile nu l-au sustinut insa pentru a-si continua activitatea si copiii au fost nevoiti sa renunte la motocros. In plus, traseul a ajuns pe mina reprezentantilor unui club privat de motocros.

„Ma voi adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului“

Constantin Laba a intrat la inceputul saptaminii trecute in greva foamei, aducind cu el in fata Prefecturii Gorj si o motocicleta. Constantin Retezeanu, seful Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere Gorj, a spus ca va fi foarte greu ca activitatea de motocros sa fie sustinuta financiar de conducerea judetului, avind in vedere ca pretul unei motociclete este foarte mare. „Am pornit in urma cu patru ani de la o idee si pina la urma se pare ca am ramas tot la stadiul de idee, de proiect. I-am spus de atitea ori ca avem nevoie de un statut si acesta trebuie sa fie realizat de un jurist, un specialist in asa ceva. Protesteaza degeaba. E o greva inutila“, a declarat Constantin Retezeanu. La rindul sau, Constantin Laba a spus ca a inceput demersurile pentru a actiona in instanta intreg Consiliul de Administratie al Clubului de motocros la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Din consiliul de administratie fac parte atit Nicolae Mischie, seful Consiliului Judetean Gorj, cit si Constantin Retezeanu. „De patru ani am condus activitatea in Clubul de motocros asa cum am putut, fara sa fiu ajutat de nimeni si fara salariu. Am sprijinul unor colegi din tara si ma voi adresa in perioada imediat urmatoare Curtii Europene a Drepturilor Omului“, a precizat Constantin Laba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS