19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Scurte stiri

Comisii antidatorie

Comisii alcatuite din salariati ai regiilor de apa si de termoficare din Craiova au plecat din nou intr-o campanie „din usa in usa“ pentru recuperarea restantelor pe care populatia le are de achitat in contul apei consumate si a caldurii. Membrii comisiilor vor bate atit la usa asociatiilor de proprietari cu datorii catre furnizori, cit si a locatarilor cu restante mari la plata intretinerii.

Precizare

In pagina a treia a cotidianului dumneavoastra din data de 15 martie 2003 ati publicat articolul intitulat „Directorul de banca si referent arestati“ in care, referindu-va la Constantin Rosoga Cioromela – fost director la Banca Romaneasca -, afirmati ca, „inainte de a ocupa aceasta functie, a fost pe o pozitie similara la Banc Post…“.

Precizam ca sus-numitul nu a fost niciodata salariat la Banc Post si, cu atit mai putin, intr-o functie de conducere.

Avind in vedere subiectul de fond al articolului, se poate crea o asociere nefericita cu banca noastra, aducind in mod indirect atingere pe planul imaginii acesteia.

Ca atare, va rugam sa publicati cuvenita corectura in urmatorul numar al cotidianului dumneavoastra.

Debitul Dunarii in aval de Portile de Fier a crescut

In aval de Portile de Fier, debitul fluviului Dunarea este in crestere. Potrivit dispecerului de serviciu de la Compania Nationala „Apele Romane“ Mehedinti, debitul este de 6.900 metri cubi/secunda la intrarea in tara(Bazias) si de 6.990 de metri cubi pe secunda, pe tot sectorul romanesc, in aval de Portile de Fier. Specialistii avertizeaza ca debitul fluviului va fi in crestere si in perioada urmatoare. Pentru a atinge cota de atentie, Dunarea trebuie sa prezinte in sectiunea de la intrarea in tara un debit de 9.600 mc/s.

Gara Craiova va fi renovata

La initiativa reprezentantilor Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, Gara Craiova va fi reamenajata cu fonduri de la Uniunea Europeana. Comunitatea locala va contribui si ea cu zece la suta din valoarea intregii investitii, care depaseste 3,5 milioane de euro. Consilierii va trebui sa voteze, in sedinta urmatoare, proiectul de amenajare a intregii zone din jurul Garii Craiova. Pe linga modernizarea ansamblului arhitectural al incintei garii, se va amenaja si piata si se vor construi doua parcari, una subterana si alta la suprafata, un hotel modern si altele.

Retinute pentru prostitutie

Doua tinere din judetul Mehedinti au fost retinute de politistii severineni si s-au ales cu dosar penal, pentru savirsirea infractiunii de prostitutie. Raluca Dumitru, din Drobeta Turnu Severin, si Laura Ivan, din Simian, de 19, respectiv 26 de ani, au fost depistate de politisti, dupa ce intretinusera raporturi sexuale cu diferiti barbati, pentru obtinerea de foloase materiale. De la cele doua tinere s-au ridicat, in vederea confiscarii, zece euro si 460.000 de lei.

Dupa vizita lui Mitrea, edilii Doljului s-au apucat de facut harti

Ultima vizita la Craiova a lui Miron Mitrea, ministrul lucrarilor publice, transporturilor si locuintei, le-a dat unele idei autoritatilor locale si judetene. Una dintre ele este realizarea unor harti de lucru pe care vor fi trecute principalele investitii din judet, situatia spitalelor, a institutiilor de cultura, precum si alte obiective. Saptamina trecuta, Mitrea a fost pus in fata unor schite in care erau prezentate diverse obiective de investitii, printre care si celebra ruta ocolitoare a Craiovei. Ajutat si de primarul Vasile Bulucea, care tinea in mina un aratator, ministrul a calatorit pret de mai bine de zece minute pe harta.

Arhitectul sef al judetului, Dumitru Cernatescu, a spus: „Dupa ce a vazut ca ministrul intelege mult mai bine problemele dupa ce ele sint prezentate si pe harta, presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Voiculescu, a spus ca ar fi bine sa avem si noi astfel de planse. O sa facem cite una pentru fiecare problema si le vom prezenta atunci cind vin in vizita ministri sau delegatii din strainatate. Nu vom tipari foarte multe, ele fiind folosite exclusiv pentru uzul intern“.

Arestat pentru viol si perversiuni sexuale

Un mehedintean a fost prezentat procurorilor de la Parchetul de pe linga Judecatoria Vinju Mare, cu propunerea de arestare preventiva, pentru comiterea infractiunilor de viol si perversiuni sexuale. Oprea Gabriel a intretinut, la sfirsitul lunii decembrie 2002, raporturi sexuale cu o femeie, fara acordul acesteia. Parchetul a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventiva, pe o perioada de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS