15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiine transportata de un Lastun tractat de cal

Piine transportata de un Lastun tractat de cal

• „Marfa o puneam intr-o masina tip Lastun, la care am un cal inhamat, ce este vaccinat corespunzator, deci puteam pune mina pe cal, piine si tigari“ • „La controlul efectuat de dr. Dineata Nicolae, am fost avertizat sa vopsesc in alb geamurile caroseriei mijlocului de transport si sa pun o punga unde urineaza calul, sa nu mai sara stropi pe marfa, lucru efectuat“, le-a scris Gheorghe Popescu, proprietarul atelajului, inspectorilor OJPC

Gheorghe Popescu, din Cocorova-Gorj, proprietarul unui Lastun tractat de un cal, se ocupa cu transportul si vinzarea piinii produse de o brutarie din localitate. In urma cu o luna, afacerea a inceput sa scirtiie si intelegerea dintre patronul brutariei si patronul „bolidului“ a picat. Vazind ca si-a pierdut obiectul muncii, Gheorghe Popescu le-a trimis o scrisoare inspectorilor OJPC Gorj, in care le-a explicat ca patronul brutariei a folosit, in cazul piinii, „mijloace de transport ce nu corespund normelor sanitar-veterinare“. Adica o caruta si, mai nou, un Oltcit.

„…Am un cal inhamat ce este vaccinat corespunzator“

Gheorghe Popescu le solicita celor de la OJPC sa efectueze un control, prin care sa constate superioritatea Lastunului tractat de cal in raport cu mijloacele de transport folosite in prezent. „Recunosc ca am transportat piine si tigari netimbrate, aduse de patronul Birca, dar mijlocul de transport corespundea normelor in vigoare. Puneam marfa intr-o masina tip Lastun, la care am un cal inhamat ce este vaccinat corespunzator, deci puteam pune mina pe cal, piine si tigari….Vin la dumneavoastra cu rugamintea de a se trimite un organ de control…, dar sa nu fie inclus si dr.Dineata Nicolae, deoarece este vecin si cu Birca in comuna Turburea, iar impotriva lui nu se pot lua masuri, dar Birca transporta marfa cu un «OLSIT» care este mai necorespunzator“, a spus Gheorghe Popescu. Gina Gramada, inspectoare OJPC Gorj, a afirmat ca a fost verificata brutaria din Turburea: „Nu am gasit nereguli. Domnul Gheorghe Popescu ne solicita sa verificam daca Lastunul tras de cal este mai bun decit Oltcitul cu care, scrie el, se cara pine. De fapt, el vrea ca patronul sa ii dea in continuare piine pentru a o vinde“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS