17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInvestitii garantate de ONU la Slatina

Investitii garantate de ONU la Slatina

Ambasadoarea ONU in Romania, Soknan Han Jung, a fost prezenta ieri la Slatina pentru a lansa programul „Agenda Locala 21“. Aceasta a spus ca, pina in prezent, acest program a fost lansat si implementat deja in noua municipii din tara, iar Slatina face parte dintr-un lot de alte zece municipii in care programul va fi lansat pina la sfirsitul acestui an, in urmatorii patru ani fiind planificate sa fie angrenate in total 40 de municipii din tara.

„Agenda Locala 21“ se refera la depistarea necesitatilor prioritare ale orasului si la crearea de proiecte viabile, care sa obtina finantare externa. Directorul programului in Romania, Calin Georgescu, a declarat ca marile companii doresc sa investeasca bani in aceste municipii deoarece inscrierea in acest program reprezinta pentru ele o garantie de viitor.

„Asa s-a intimplat la Vilcea, spre exemplu, unde cea mai mare firma americana din domeniu a refacut complet, cu propriii bani, intreg sistemul de furnizare a apei din oras“, a explicat acesta. Ambasadoarea ONU a spus ca totul se va realiza prin colaborarea cu mass-media locale si cu cetatenii, iar in acest sens se vor organiza un consiliu de consultanta si grupuri de lucru, formate din specialisti in diverse domenii, dar si din reprezentanti ai acestora, cu implicarea viceprimarului Slatinei, Ion M. Ion, si a unui reprezentant al programului.

Toti cei implicati vor fi platiti de ONU si vor avea datoria de a identifica deficientele si prioritatile orasului, dupa care vor intocmi proiectele si o strategie pe urmatorii 20 de ani. Reprezentantii programului au adaugat ca proiectele vor viza in principal problema apei, a energiei electrice, a infrastructurii drumurilor si transportului local, precum si a protectiei mediului, insa in ordinea importantei.

Ambasadoarea ONU a mai precizat ca Slatina este primul oras care este dispus sa investeasca bani in dezvoltarea locala, nu numai sa astepte sa i se dea bani, desi contributia este destul de mica, de numai 16.000 de dolari. Investitiile care vor putea fi atrase vor fi de ordinul sutelor de milioane de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS