15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul Judetean Slatina va fi adus la standarde occidentale cu bani din Danemarca

Spitalul Judetean Slatina va fi adus la standarde occidentale cu bani din Danemarca

Spitalul Judetean Slatina are toate sansele sa devina un bun exemplu pentru sistemul sanitar romanesc. Acest lucru nu se va intimpla ca urmare a unei reforme cu rezultate satisfacatoare, ci datorita unui program indraznet de modernizare a asistentei spitalicesti din Romania cu fonduri provenind din Uniunea Europeana. Este vorba despre un credit contractat de un concern bancar scandinav, care i-ar asigura spitalului slatinean 113 miliarde de lei.

Directorul general al Spitalului Judetean Slatina, dr. Florin Paraschiva, a declarat: „Spitalul din Slatina a fost propus pentru modernizare alaturi de alte patru spitale din tara. Noi am elaborat deja documentatia necesara, pe care am depus-o la Ministerul Sanatatii, si urmeaza sa asteptam avizul ministerului. Daca lucrurile vor evolua bine, este foarte posibil sa incepem sa primim banii, chiar din toamna acestui an“.

Dr. Florin Paraschiva a precizat ca fondurile vor fi utilizate in primul rind pentru modernizarea completa a maternitatii spitalului. Se va schimba apoi complet tocaria din lemn sau fier la toate sectiile spitalului cu termopan, va fi schimbata instalatia electrica. Saloanele mari vor fi compartimentate astfel incit numarul paturilor dintr-un salon sa se reduca de la zece la trei. Toate saloanele vor avea grup sanitar propriu. Se vor achizitiona un computer tomograf si alte aparate medicale care acum lipsesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS