18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024

Scurte stiri

Unele statii PECO vind solventi pentru lacuri pe post de benzina

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Olt au constatat ca la unele statii PECO din judet se comercializeaza, pe linga carburantii obisnuiti, si un solvent pentru lacuri. Inspectorul-sef Ion Carzon a spus ca acest solvent este folosit in industria chimica, nu are cifra octanica, iar folosirea lui repetata duce la distrugerea motoarelor, iar in unele cazuri, chiar la incendierea masinii. Acesta a adaugat ca asa-zisa benzina se gaseste la mai multe statii PECO de pe raza judetului, in special din zonele Slatina, Caracal si Corabia si poate fi cumparata contra sumei de 14.000 de lei litrul la pompa, in canistre proprietatea statiilor. Din cauza pericolului pe care il reprezinta, acest solvent trebuie pastrat numai in ambalaje metalice, avind inscriptionate pe ele ,,produs inflamabil“, si trebuie ferit de temperaturi prea ridicate sau scazute. Inspectorul-sef al OJPC Olt a mai spus ca patronii care vor continua sa comercializeze acest produs risca inchiderea punctului de lucru si ridicarea licentei de functionare ca statie PECO.

Campanie de recoltare a singelui

Centrul de Recoltare Sanguina Mehedinti va organiza miine o campanie de recoltare a singelui, de la donatorii din zona de vest a judetului, care se pot prezenta la Sectia chirurgie a Spitalului Municipal din Orsova. Potrivit medicului Mariana Sandru, directoarea Centrului de Recoltare, institutia nu duce lipsa de singe, dar prin intermediul acestei campanii se doreste sa se vina in sprijinul donatorilor din zona, care, desi sint numerosi, din diferite motive nu se pot deplasa in municipiul Drobeta Turnu Severin. Astfel de actiuni vor fi organizate la fiecare doua luni si pentru celelalte zone ale judetului. Acestea se vor desfasura, prin rotatie, la Baia de Arama, Vinju Mare si Strehaia.

Rezultate slabe la concursul de directori scolari

Inspectorul scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean(ISJ) Olt, Toma Pruna, a declarat ca au fost scoase la concurs in aceasta luna 162 de posturi de directori scolari, dar s-au prezentat numai 83 de candidati. Dintre acestia, numai 38 au fost declarati admisi. Profesorii au candidat pentru ocuparea functiilor de directori de scoli generale din mediul rural, urban si pentru gradinite. Pe locurile ramase neocupate vor fi numiti directori cu delegatie, iar un nou concurs se va desfasura in luna noiembrie. Au ramas neocupate posturile de directori adjuncti la Colegiul National „Ion Minulescu“, Grupul Scolar Constructii Montaj si Colegiul Economic, toate din municipiul Slatina.

A crescut interesul elevilor pentru examenul de capacitate

Proba scrisa la Limba si literatura romana, sustinuta ieri de elevii din clasele terminale ale invatamintului gimnazial din judetul Dolj, la simularea examenului de capacitate, s-a derulat in conditii similare examenului propriu-zis si fara sa se inregistreze incidente. Profesoarele Gabriela Cojocareanu si Anca Pricina, inspectori de specialitate la ISJ Dolj, au apreciat subiectele ca fiind accesibile, de nivel mediu si in concordanta cu cerintele programei. Elevii de la Scolile nr. 24, 10, 12 si cei de la colegiile craiovene au spus ca subiectele au fost usoare. De remarcat este faptul ca, la aceasta proba, cel putin la scolile sus-numite, nu s-a inregistrat nici macar un absent, spre deosebire de anii anteriori, ceea ce demonstreaza ca interesul elevilor pentru acest examen a crescut considerabil.

Craiovenii vor avea totusi groapa de gunoi ecologica!

Dupa ce iscase atitea discutii si controverse, problema infiintarii unei platforme de gunoi ecologice cazuse de ceva vreme in uitare. Autoritatile craiovene nu au renuntat insa la proiectul de amenajare la marginea municipiului a platformei, impreuna cu investitorii italieni. „In doua, trei saptamini vom <<baga sapa>> si vom demara lucrarile la platforma ecologica“, a precizat primarul Vasile Bulucea intentiile autoritatilor, care nu vor sa ramina fara groapa de gunoi, mai ales ca platforma de la Mofleni a fost retrocedata, cu acte in regula, fostilor proprietari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS