20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitia de Frontiera Mehedinti a intarit paza la granita cu Serbia si Muntenegru

Politia de Frontiera Mehedinti a intarit paza la granita cu Serbia si Muntenegru

• Autoturismele, documentele de identitate si bagajele sint verificate amanuntit • Patrule mobile supravegheaza fisia de granita de la Portile de Fier II la Eselnita • Salupele Garzii de Coasta verifica navele de pe Dunare

Politia de Frontiera Mehedinti a luat masuri suplimentare de paza la granita cu Republica Serbia si Muntenegru, dupa asasinarea, miercuri, a primului ministru Zoran Djindjici.

Potrivit comandantului Politiei de Frontiera Mehedinti, comisar-sef Stefan Aranaciu, intarirea pazei a vizat mai multe obiective:

„La nivelul inspectoratului, am luat masuri suplimentare pentru efectuarea unor controale ferme, respectiv control total al mijloacelor de transport, atit in punctele de trecere a frontierei din subordine, cit si la frontiera verde. Am sporit numarul de politisti care supravegheaza frontiera de stat cu Republica Serbia si Muntenegru, dar si numarul de controale pe fisia de granita“.

Politia de Frontiera a instalat si patrule de control mobile, care verifica autovehiculele de pe traseul Portile de Fier II-Ostrov-Tiganasi-Hinova-Portile de Fier I-Orsova-Dubova-Eselnita si supravegheaza atent fisia de granita. De asemenea, Garda de Coasta patruleaza cu salupe rapide si verifica toate vasele care trec pe Dunare.

Parerile sirbilor in privinta premierului Zoran Djindjici sint impartite

La Portile de Fier I, vamesii si politistii de frontiera efectueaza controale amanuntite ale documentelor, mijloacelor de transport si bagajelor. Traficul prin acest punct de frontiera s-a redus considerabil, putine persoane manifestindu-si intentia de a intra in Republica Serbia si Muntenegru. Putinii cetateni sirbi care intra in Romania au pareri diferite in privinta asasinarii premierului Zoran Djindjici. In timp ce unii il considera printre cele mai mari personalitati ale statului, altii il fac tradator, pentru ca a sprijinit trimiterea lui Slobodan Milosevici in fata Tribunalului de la Haga.

„Djindjici a sugerat, la inceputul anului, ca actualele granite din regiune trebuie revizuite, daca albanezii din Kosovo continua sa insiste asupra independentei. Si-a facut multi dusmani si ultranationalistii i-au facut de petrecanie. A fost unul dintre cei mai mari oameni politici ai nostri“, a spus Goran Petrovic, cetatean sirb.

Autoritatile ii sfatuiesc pe cetatenii romani sa respecte regulile din tara vecina

Politistii de frontiera sirbi au inasprit si ei controlul la granita, oprind intrarea mai multor cetateni romani in tara. In urma conditiilor impuse de starea de necesitate din partea sirba, cei care au cel mai mult de suferit sint cetatenii din Republica Moldova, care merg sa munceasca in tara vecina, si persoanele care se ocupa cu micul trafic. „Recomandam cetatenilor romani care calatoresc in Republica Serbia si Muntenegru sa respecte cu strictete regulile impuse de legislatia acestei tari, precum si masurile de securitate luate de partea sirba, avind in vedere decretarea starii de necesitate la ei“, a mai spus comisar-sef Stefan Aranaciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS