19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCEC va pune la punct un nou sistem de credite pentru locuinte

CEC va pune la punct un nou sistem de credite pentru locuinte

CEC va infiinta, pina la sfirsitul acestui an, o banca mixta romano-germana pentru acordarea de credite doar pentru constructia de locuinte, a anuntat la Suceava, presedintele CEC, Constantin Teculescu.

Presedintele CEC a precizat ca, in acest sens, CEC se afla in negocieri cu Bayerische Landesbausparkasse, iar principiul dupa care va functiona banca este cel al economisirii colective in vederea constructiei de locuinte.

Teculescu a explicat ca beneficiarul unui asemenea credit va trebui sa economiseasca prin banca un anumit numar de ani, perioada pe parcursul careia va primi o dobinda mai mica decit cea practicata pe piata, dar intr-o oarecare masura compensata de bugetul statului.

„Dupa etapa respectiva , daca stringe o suma, spre exemplu 40% din valoarea casei, si vrea credit pentru diferenta de 60% , noi il acordam pentru o perioada de 20 de ani, dobinda va fi maximum dobinda practicata pe piata la aceleasi credite, dar de preferinta mai joasa“, a precizat Teculescu.

Avantajul unui astfel de credit ar urma sa tina de modul de calculare a dobinzii. Aceasta nu va fi calculata la sold, iar beneficiarul imprumutului va plati dobinda si rate fixe, dupa metoda aplicata in prezent de banca germana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS