10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri pe scurt

Seful Arhivelor Statului ii acuza pe primari de fals si proasta gestiune

Dan Neguleasa, seful Arhivelor Statului (AS), filiala Gorj, i-a acuzat pe toti primarii din judet de fals si de proasta gestiune a arhivelor care au apartinut fostelor CAP. Seful AS Gorj a declarat ieri, la o intilnire cu primarii si cu secretarii de primarii, ca o mare parte din arhivele care contineau documente importante legate de terenuri si de situatia personalului au fost distruse de sobolani, abandonate, multe dintre acte fiind luate acasa de catre sateni. „Sint geamuri sparte, cladirile distruse. Nu a mai ramas aproape nimic. Toata arhiva trebuia preluata de catre primarii si, conform legii, primarii se fac raspunzatori. Primarii se mai fac raspunzatori si de complicitate la fals, pentru ca in urma unor controlale s-a descoperit ca foarte multe registre au fost completate gresit sau sint incomplete“, a spus Dan Neguleasa. Acesta a mentionat ca trebuie gasita o tipografie unde sa se tipareasca noi registre.

Numarul cadrelor medicale din Mehedinti nu va fi redus

Numarul cadrelor medicale din Mehedinti nu va fi redus, in ciuda datoriilor de aproximativ 100 de miliarde de lei pe care le au unitatile spitalicesti din judet. Directoarea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Mehedinti, dr. Ciobotea Stelica, a spus ca schema de personal nu este deloc incarcata: „Nici macar nu s-a adus in discutie, pina in prezent, acest lucru. De doi ani, nu s-au facut decit doua angajari, printre care si un jurist, de care aveam nevoie. Nu avem o schema de personal incarcata, ba chiar se poate spune ca sintem sub normativele in vigoare. De exemplu, la Iasi s-au facut 100 de angajari in ultimii doi ani“. In prezent, cele mai mari datorii le inregistreaza Spitalul Judetean Mehedinti, respectiv 72 de miliarde de lei.

150 de euro de persoana pentru a ajunge in Italia

14 persoane din Slatina si din comuna Redea – Olt au fost pacalite de Ionel C, de 23 de ani, fara ocupatie, care le-a promis ca le va asigura un loc de munca in Italia. Acesta a „colectat“ de la fiecare 150 de euro, sub forma unei taxe de inscriere pe lista. Ionel C. a fost retinut miercuri, 5 martie, in Timisoara si i s-a intocmit dosar penal pentru savirsirea infractiunii de inselaciune, fiind cercetat in stare de retinere.

Spaniolii vineaza ilegal ursi in padurile Gorjului

Un grup de spanioli vineaza ursi in padurile din muntii Gorjului, desi sezonul de vinatoare la aceste animale incepe din 15 martie. Costel Bobic, directorul Directiei Silvice, nu pare deranjat de faptul ca vinatorii straini impusca ilegal ursii. „A venit un grup de vinatori spanioli, dupa niste norvegieni, care au fost la vinat de lupi. Vedeti cum scrieti, ca unii pot spune ca perioada de vinatoare nu a inceput inca“. Pentru a primi aprobare sa impuste animale, vinatorii straini trebuie sa plateasca o taxa de citeva mii de dolari. Perioada legala pentru vinat ursi incepe, conform Asociatiei Vinatorilor, pe 15 martie si se incheie in luna septembrie.

Asasinat la locul de munca

Un angajat al unei firme din Motru care se ocupa de colectarea fierului vechi a fost gasit mort miercuri dimineata la locul de munca. Virgil Vasilescu, de 45 de ani, din localitate, a fost lovit in cap dupa care i s-a infipt un cutit in git. Procurorii si politistii deplasati la fata locului au stabilit ca Virgil Vasilescu a fost ucis in afara cabinei punctului de colectare, dupa care a fost tirit inauntru. Depozitul de fier vechi apartine firmei GAMA IMPEX, iar cel omorit se ocupa de primirea si platirea fierului vechi.

Nicolae Mischie a ajuns pe bancile scolilor

O carte la care Nicolae Mischie, presedintele Consiliului Judetean Gorj, este coautor a inceput sa fie vinduta in scoli. Volumul, intitulat „Ghid practic privind organizarea si desfasurarea concursului pentru sanatate si prim-ajutor – Sanitarii priceputi“, costa 60.000 de lei si a fost vindut deja in mai multe unitati de invatamint. Alaturi de Nicolae Mischie, pe coperta mai figureaza Gheorghe Gamaneci, inspectorul scolar general adjunct, si Grigore Bunaiasu, seful Societatii de Cruce Rosie Gorj. „Sanitarii priceputi“ contine sfaturi si materiale bibliografice pentru toti cei care vor sa afle cum se acorda primul ajutor, precum si notiuni de igiena.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS