26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul Judetean va introduce legitimatii de acces pentru angajati

Spitalul Judetean va introduce legitimatii de acces pentru angajati

Directorul Emil Sandu: „A fost ce stiti ca a fost“

Angajatii Spitalului Judetean din Tirgu Jiu vor intra in institutie numai pe baza unor legitimatii speciale. In urma incidentului petrecut miercuri, cind trei ziaristi, printre care si reporterul Gazetei de Sud, au participat la un examen sustinut de asistentii radiologi din judet, conducerea spitalului a inceput verificarea personalului si a vizitatorilor. La examenul respectiv, care a fost denumit pe rind de catre cei din conducerea spitalului lucrare de control, test si verificare de rutina a cunostintelor detinute de asistenti, raspunsurile au fost dictate inainte de inminarea intrebarilor.

Astfel, toti participantii la examinare, inclusiv ziaristii, au intrat in posesia raspunsurilor tip grila. In legatura cu masura de legitimare a persoanelor care vor intra in Spitalul Judetean din Tirgu Jiu, Emil Sandu, directorul acestei institutii, a spus: „Nu s-a interzis accesul ziaristilor in institutie. Nu s-a pus aceasta problema. S-a zis sa facem legitimatii pentru toate categoriile de personal. Nu vom face astfel de legitimatii si pentru ziaristi. Eu nu as dori sa se ajunga aici. Este o institutie publica. Doar nu sintem presedintie sau sediu NATO“, a declarat Emil Sandu. Acesta a refuzat sa comenteze ce s-a intimplat in biblioteca spitalului, unde a avut loc testarea celor peste 50 de asistenti, rezumindu-se la urmatoarele: „A fost ce stiti ca a fost“.

Tot miercuri, Sanda Mischie, sefa Directiei de Sanatate Publica Gorj, a spus ca stia ca in biblioteca va avea loc un examen si a promis ca va incepe o ancheta. Ieri, Sanda Mischie a declarat: „Nu a fost un examen, ci o prelucrare a unor norme metodologice aparute in Monitorul Oficial. Nu au tinut o lectie. Cei de acolo isi insuseau raspunsurile bune. Nu a fost nici testare, nici examen, ci o prelucrarea a noilor norme. La intrebarea asta, avem raspunsul asta. S-a facut totul la colectiv. Au fost si niste deficiente, ca nu a fost intocmit un tabel“. De mentionat ca doi dintre ziaristii care se aflau in spital au fost bruscati si jigniti de catre unul dintre examinatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS