25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

„Pup-o, măăă!“

Vine, vine primăvara!…Pină şi la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri (PMT) din Craiova, ea a reuşit să fenteze sistemul de securitate şi să se strecoare printre gratiile ferestrelor. Şi cind mai ştii şi că, deţinut fiind, tinăr şi neliniştit – ca la inceput de primăvară, vei „presta“ poezele şi cintecele in faţa atitor doamne şi domnişoare, toate cu ochii la tine, sorbindu-ţi fiecare cuvinţel, e şi normal să-ţi galopeze inima nebuneşte şi să-ţi sclipească privirea!

Toată această ameţeală primăvăratică a fost prilejuită de spectacolul pus la cale de tineri, ajutaţi de cadrele didactice, şi dedicat femeii. Fie ele mame, cadre didactice sau ziariste, prezente ieri in număr considerabil in sala de festivităţi a PMT.

Cu melodiile memorate, frezele gelate la fir şi foile cu poezii tremurind in mină de emoţie, deţinuţii au dus la bun sfirşit spectacolul, susţinuţi de public cu aplauze, ajutaţi şi incurajaţi de către profesorii organizatori- Steliana Grigore, Georgeta Dobrescu, Dan Buzărnescu şi Dan Cojocaru.

Spectacol cu final incendiar

In timp ce colegii lor cintau cu patos: „Lingă tine, mama mea/ Stau mereu alăturea / Lingă tine fericirea mi-o găsesc…“ şi: „Pe mamele voastre nu le supăraţi/ Hai, daţi-le flori şi le bucuraţi…“, restul deţinuţilor adunaţi in spatele sălii de festivităţi s-au delectat, incintaţi, cu spectacolul…. Nu neapărat cu cel artistic! Drept urmare, in momentul in care ciţiva dintre „tovarăşii“ lor au oferit tuturor reprezentantelor sexului frumos flori şi pacheţele cu mici atenţii, asistenţa „vărgată“ a ovaţionat, fluierat şi bătut din picioare mai ceva ca la sfirşitul unui film amoros cu succes răsunător de box-office. Motivul a fost de inţeles: sărutul pe care una dintre ziariste l-a depus cast pe obrazul aducătorului de ofrande, urmat de alte „pupicuri“, de la alte doamne şi domnişoare. „Pup-o, măăă!“, a răzbit infundat din capătul sălii un indemn infocat, in momentul in care buchetul de flori viza pe una dintre angajatele penitenciarului, admirată, se pare, in taină, de mulţi dintre deţinuţi.

In cele din urmă, atmosfera s-a mai domolit. Doamnele şi domnişoarele au mulţumit pentru daruri şi pentru spectacolul care le-a fost dedicat, iar deţinuţii s-au intors in celulele răcoroase, după ce se convinseseră, pe pielea lor chiar!, că e şi Ziua Femeii bună la ceva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS