26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDaniela Bartoş se joacă de-a v-aţi ascunselea cu conducerea judeţului Olt

Daniela Bartoş se joacă de-a v-aţi ascunselea cu conducerea judeţului Olt

Anunţată cu surle şi trimbiţe de aproape două săptămini şi dată ca sigură pentru ieri, vizita la Spitalul Judeţean din Slatina a ministrului sănătăţii şi familiei, Daniela Bartoş,

s-a aminat din nou pină la o dată necunoscută. Ministrul sănătăţii trebuia să inaugureze secţiile modernizate de la parterul clădirii centrale a spitalului şi să participe la lansarea oficială a sistemului de informatizare a spitalului. Conducerea spitalului a aflat abia cu o oră inainte de inaugurare că Daniela Bartoş nu va mai poposi la Slatina din cauza… videoconferinţei pe tema aplicării reformei in sănătate. La eveniment au participat reprezentanţi ai prefecturii şi ai unor instituţii descentralizate din Olt.

Prefectul Marin Diaconescu: „Deşteaptă chestie!“

Pregătirile pentru vizita Danielei Bartoş au inceput cu citeva săptămini in urmă, dar au luat amploare in ultimele două zile. Gardurile au fost vopsite in verde, ţevile de la intrarea in spital au fost şi ele vopsite, s-a pus linoleum nou şi, desigur, podeaua a fost spălată de zor pină aproape de albire.

Evenimentul a inceput cu oficierea unei slujbe religioase la intrarea in spital, după care prefectul judeţului, Marin Diaconescu, preşedintele consiliului judeţean, Marin Ionică, primarul municipiului, Gheorghe Păunescu, vicele Marin Postolache, directorul DSP Olt, dr. Aurelian Simionescu, precum şi alţi directori de instituţii descentralizate din Olt au vizitat secţiile situate la parterul clădirii centrale a Spitalului Judeţean Slatina.

Secţiile de nefrologie, hemodializă, dializă peritoneală, unitatea de urgenţe, camerele de gardă au fost dotate cu aparate medicale moderne, dar şi cu timplărie termopan. Una cite una, oficialităţile s-au minunat de ce

s-a putut face la spital intr-un timp relativ scurt, de circa o jumătate de an.

Potrivit celor declarate de directorul general al spitalului, dr. Florin Paraschiva, modernizarea a fost posibilă doar in urma ajutorului financiar al unor sponsori din judeţ. Numai costurile timplăriei termopan, gresiei şi zugrăvelii au fost estimate la aproape un miliard de lei.

Prefectul judeţului s-a arătat impresionat chiar şi de automatul pentru cafea şi mincare amplasat la parterul spitalului, despre care a aflat că poate da clientului nu doar o cafea sau o supă, ci şi rest la… bani. „Deşteaptă chestie!“, a spus Marin Diaconescu, care şi-a propus să amplaseze asemenea aparate şi la sediul prefecturii.

Un minut de reculegere pentru victimele SMURD

Ultima parte a vizitei a constat in prezentarea avantajelor programului de informatizare „Hospital Manager“ al firmei INFO WORLD, care a fost implementat in circa 40 de spitale de marcă din ţară. Aplicarea programului a dus la reducerea costurilor şi a timpilor de acces la cele mai variate informaţii despre pacienţi, medicamente etc.

Firma INFO WORLD i-a donat Spitalului Judeţean Slatina 27 de computere din totalul de 37, cite formează reţeaua de calculatoare a spitalului, un server şi programul in cauză. In finalul vizitei, s-a păstrat un moment de reculegere in memoria victimelor SMURD.

Pasul următor pentru conducerea spitalului slătinean il reprezintă implementarea programului de informatizare şi la nivelul policlinicii spitalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS