14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO mama isi acuza fiul ca a batut-o si i-a dat foc

O mama isi acuza fiul ca a batut-o si i-a dat foc

Maria Zorlescu, de 52 de ani, din Berlesti-Gorj, spune ca, dupa o cearta pe care a avut-o cu fiul sau, acesta a stropit-o cu gazolina si i-a dat foc, dupa care a tirit-o de un picior pina in casa. In prezent, femeia este internata la Sectia ortopedie a Spitalului Judetean din Tirgu Jiu, avind piciorul sting rupt din sold, arsuri de gradul III la urechea stinga si la mina dreapta si arsuri de gradele II si III pe mina stinga si pe fata. Cel acuzat, Cornel Zorlescu, de 33 de ani, a fost audiat de politie.

Maria Zorlescu nu poate sa se deplaseze si nici sa manince singura. Femeia a fost adusa la spital duminica, la o zi dupa ce a fost gasita in stare grava in casa. Simbata, mama si fiul s-au certat pentru ca nu se hotarau cine sa aiba grija de vite. Vazind ca nu ajung la nici o intelegere, fiul a incercat sa ii aplice mamei sale o corectie.

„El cam bea si nu prea sta pe acasa. Munceste pe la oameni si nu are girja de vitele de acasa.

I-am zis de multe ori sa nu mai bea, dar s-a apucat mai rau dupa ce a murit taica-su. Simbata, i-am zis sa mai vada si el de vite, ca eu am imbatrinit. M-a dat dracu si

s-a luat de mine. A luat o sticla de gaz sau motorina, pe care o tineam sa aprind focul. M-a stropit cu ea si a pus foc. Dupa aia l-a stins,

m-a luat de un picior si m-a dus in casa. Cred ca de tocul usii mi l-a rupt, ca nu mai stiam de mine. Am stat in casa, in pat. Nu mai pot de burta, ca mi-a invinetit-o. El a plecat apoi la baut. Acum doi ani, mi-a rupt un picior, iar anul trecut m-a taiat de sapte ori cu cutitul in cap“, a spus Maria Zorlescu. Aceasta a fost gasita duminica dimineata de o nepoata care venise sa ia lapte si care a chemat salvarea.

„L-a iertat de mai multe ori“

Elena Leibovici, sora celei batute, a spus ca femeia a fost agresata de fiul ei de mai multe ori, dar aceasta l-a iertat.

„Mi-a povestit de atitea ori ce a patit. L-a iertat de mai multe ori, crezind ca se va face bine. Eu am vorbit cu politistul din comuna, dar nu am depus plingere“, a afirmat sora celei batute.

Subcomisarul Cornelia Micu, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, a precizat: „Agentii Postului de politie din Berlesti efectueaza cercetari pentru stabilirea imprejurarilor in care persoanei in cauza i s-au adus vatamari corporale. Cetateanul respectiv a fost audiat. In functie de ingrijirile medicale acordate se va stabili si tipul de infractiune: lovire, vatamare corporala, vatamare corporala grava. Nu stim sigur daca tot el i-a dat si foc. Evenimentul s-a produs pe fondul consumului de alcool“. Ionel Ilies, medicul ortoped care se ocupa de bolnava, a declarat ca arsura a afectat grav mina dreapta a femeii si ca spera ca, in urma tratamentului aplicat, aceasta sa poata fi salvata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS