11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateHainele cele noi ale ingerilor

Hainele cele noi ale ingerilor

Ce s-a mai intimplat astazi la gradinita?, intreaba tata. Nimic, raspunde fetita. Aaaa… recapituleaza mama, doamna educatoare i-a intrebat pe toti copiii cum isi iubeste fiecare mama si ce este mama pentru fiecare. Doamna a ascultat raspunsul fiecarui copil si l-a scris pe cite o pagina-scrisoare, pentru parinti.

Tata a devenit foarte interesat:

– Si ce au raspuns copiii?

– Unul a spus ca isi iubeste mama ca pe un munte, si mama este pentru el o mare. Altul isi iubeste mama ca pe o floare, si mama este pentru el o tara. Altul isi iubeste mama ca toate florile, si mama este pentru el o steluta. Altul isi iubea mama cit toata tara, si mama era pentru el de la munte la mare…

Mai fiecare si-a iubit mama cit o mare, cit un munte, cit o tara, de la munte la mare, iar pentru fiecare mama era un soare, o floare, o tara, o stea.

– Si fetita noastra ce spus?, a continuat, mirat, tata.

– Fetita noastra a spus ca isi iubeste mama „pina la cer si un infinit“, si mama este pentru ea „un inger“.

– Stie fetita noastra ce inseamna un infinit?

– Da, a raspuns mama. M-a intrebat odata si i-am spus ca infinitul este ceva care nu se termina niciodata. I-a placut infinitul si a tinut minte cuvintul.

Copilul statea la masa. Desena o fetita intr-o rochie de matase.

Tata s-a gindit ce frumos este sa fii iubit pina la cer. Probabil, toate mamele de pe pamint acolo si traiesc. Din dragoste doar, pentru copiii lor, vin in fiecare zi pe pamint, sa aiba grija de ei, si noaptea urca inapoi. Vine o clipa cind copiii cresc atit de mari si isi iubesc atit de mult, la rindu-le, copiii lor, incit dragostea mamelor devine de prisos. Atunci, ele nu mai coboara ziua pe pamint. De aceea, fetita avea dreptate sa isi iubeasca mama „pina la cer si un infinit“. Pentru ca infinita este vesnicia in care se intilnesc toti copiii de pe pamint, cu mamele lor, si toti sint tineri, si au treizeci de ani.

Mama este pentru mine „un inger“, spusese fetita. Tata s-a mirat. El, care nu vazuse niciodata un inger. A redeschis edificat ziarul si a continuat sa citeasca despre pregatirile inevitabilului razboi, pentru ca era inevitabil, intr-adevar, sa existe pe pamint ingeri bine imbracati si inarmati, si ingeri goi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS