25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul de Urgenţă din Craiova a mai „adoptat“ o bătrinică

Spitalul de Urgenţă din Craiova a mai „adoptat“ o bătrinică

O bătrinică, de 74 de ani, din Craiova a ajuns să trăiască din mila cadrelor medicale de la Spitalul de Urgenţă, după ce a fost părăsită de familie.

Iuliana Mirescu a muncit peste 40 de ani in Piaţa Centrală din Craiova. Femeia se laudă că vindea cei mai buni covrigi din oraş, iar gogoşile preparate de ea aveau mare căutare. Cu banii ciştigaţi, a cumpărat impreună cu soţul ei un apartament cu două camere in cartierul Brazda lui Novac. A apucat să se pensioneze inainte de revoluţie, apoi, rind pe rind, cei dragi au părăsit-o. Mai intii, fiul ei s-a dus in Italia. S-a intors doar pentru a gira pe cineva cu apartamentul părinţilor, apoi şi-a văzut in continuare de viaţa lui, fără să-i mai pese de cei care i-au dat viaţă. Pentru că persoana care a fost girată nu şi-a onorat datoria, bătrinii s-au pomenit izgoniţi din locuinţă. Apoi, soţul Iulianei şi-a găsit un loc la azilul de bătrini. Pe ea nu au vrut să o primească pentru că are pensia prea mică. „Au zis că 500.000 de lei este puţin. Acum trebuie să ai măcar un milion şapte sute ca să te primească. O vreme am mai stat pe la nişte cunoştinţe, dar pină la urmă s-au plictisit de mine şi m-au gonit. Acum citeva zile m-au găsit nişte oameni cu suflet pe stradă şi m-au adus la spital“, povesteşte ea.

Iuliana spune că singura rudă la care ar mai putea să apeleze ca să o ajute ar fi şeful de post de la Radovan.

Cadrele medicale din camera de gardă a Spitalului de Urgenţă au luat ieri legătura cu Postul de poliţie din Radovan, insă au aflat că şeful de post este doar o simplă cunoştinţă a bătrinei, nicidecum rudă.

Pină una-alta, Iuliana Mirescu a fost cazată intr-un salon din Secţia de urgenţe, alături de o altă bătrină din judeţul Gorj, aflată in aceeaşi situaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS