14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Scurte stiri

S-au lovit reciproc cu acelasi topor

Doi boschetari au ajuns impreuna la spital dupa ce si-au impartit unul altuia mai multe lovituri cu acelasi topor.

Ion Tabacu, din Drobeta Turnu Severin, si Aurel Brindusoiu, din comuna Ungureni – Botosani, doi amariti care isi duceau traiul intr-o baraca dezafectata de la marginea Craiovei, s-au certat, in noaptea de simbata spre duminica, din cauza unei paturi. Pentru ca nu s-au putut pune de acord cui ii apartinea obiectul cu pricina, Tabacu si Brindusoiu au hotarit sa rezolve problema cu ajutorul unui topor. Tabacu, mai iute de mina, a pus primul mina pe topor, altoindu-si de mai multe ori „colegul de camera“ in cap si peste umeri, dupa care a aruncat neglijent unealta. Cu ultimele puteri, Brindusoiu si-a facut singur dreptate, folosindu-se de acelasi topor. Luat prin surprindere, Tabacu nu a mai avut timp sa riposteze, fiind trintit la pamint cu o lovitura in cap.

Victimele au fost internate, citeva ore mai tirziu, in Spitalul de Urgenta din Craiova. Potrivit cadrelor medicale, loviturile nu le-au pus viata in pericol, insa cei doi boschetari ar putea sa ramina mutilati, avind numeroase leziuni la nivelul fetei si al membrelor superioare. Cazul este cercetat de politie, care va dispune masurile corespunzatoare, in functie de concluziile medico-legale.

Grav accident de circulatie pe Calea Timisoarei

O tinara a fost grav ranita in urma unui accident de circulatie produs duminica, pe Calea Timisoarei din Drobeta Turnu Severin. Marian Florescu, de 41 de ani, din municipiu, in timp ce conducea autoutilitara cu numarul de inmatriculare MH-04-COM, nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers si a intrat in coliziune cu autoturismul Dacia 1310, cu numarul de inmatriculare MH-01-XPS, condus regulamentar de severineanul Gabriel Popescu Cercel, de 34 de ani. In urma impactului, Claudia Marcela Fetica, de 29 de ani, din Drobeta Turnu Severin, pasagera in Dacie, a fost grav ranita. Tinara a fost transportata de urgenta la Spitalul Judetean din municipiu, fiind in afara oricarui pericol.

Amenzi de doua miliarde de lei intr-o luna

Politistii doljeni au efectuat, in luna februarie, 12 razii si 400 de actiuni specifice, in cadrul carora au constatat 163 de infractiuni si peste 4.600 de contraventii, valoarea amenzilor ridicindu-se la aproape doua miliarde de lei. Au fost prinse in flagrant 141 de persoane care savirseau diferite infractiuni, in special spargeri de autoturisme.

Politistii atrag atentia cetatenilor sa nu lase bunuri de valoare in autoturisme, sa-si doteze masinile cu sisteme de alarma si sa le parcheze in locuri iluminate.

Anul trecut, in Craiova au fost reclamate 541 de furturi din autoturisme, politistii reusind sa identifice autorii in 309 cazuri. Hotii prefera zonele aglomerate din jurul blocurilor din cartierele Calea Bucuresti, Rovine si Brazda. Prejudiciul total al acestor spargeri a fost de peste 1,7 miliarde de lei.

Tinere retinute de politistii de frontiera

Doua tinere au fost retinute de politistii de frontiera de la Portile de Fier I, in urma controlului documentelor de calatorie, deoarece nu aveau aplicate in pasaport stampile de iesire din Ungaria, respectiv de intrare in Austria. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca Raluca D., de 17 ani, din Gorj, si Janeta Ilie, de 35 de ani, din Drobeta Turnu Severin, au iesit legal din tara, prima in decembrie, iar cea de-a doua, in august 2002, ducindu-se in Iugoslavia. De acolo, cele doua au trecut legal in Ungaria si apoi, in mod fraudulos, in Austria, la intoarcere parcurgind acelasi traseu. „Celor doua tinere li s-au intocmit dosare penale pentru savirsirea infractiunii de intrare-iesire ilegala in si dintr-un stat strain, fapta prevazuta la art. 1, alin. 1, din OUG 112/2001“, a spus purtatorul de cuvint al Politiei de Frontiera Mehedinti, inspector principal Mariana Cenea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS