13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova face curatenie printre directorii de regii

Primaria Craiova face curatenie printre directorii de regii

Municipalitatea a luat in calcul si varianta desfiintarii citorva servicii din subordine

In urma indicatiilor premierului Adrian Nastase, care a sesizat pe parcursul ultimelor videoconferinte cu prefectii ca unii directori de regii locale au salarii foarte mari, comparativ cu munca depusa, municipalitatea craioveana a luat initiativa sa restructureze regiile din subordine.

„Am luat si noi la cunostinta ca unele regii care nu sint viabile trebuie restructurate sau comasate. Am discutat aceasta problema la nivel local si am primit sarcina de la primarul Vasile Bulucea ca, in cel mult doua saptamini, sa venim cu o strategie de reorganizare si cu solutii concrete. In prezent, o comisie formata din viceprimari, din secretarul primariei, Nicoleta Miulescu, si din citiva sefi de servicii analizeaza activitatea regiilor“, a precizat viceprimarul Craiovei, Antonie Solomon.

Municipalitatea a luat in calcul deja posibilitatea comasarii Serviciului Public de Salubritate cu Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) si a unirii Regiei de Apa cu cea de Termoficare.

Cel mai mare salariu de director – 22 de milioane

Viceprimarul Solomon a mai spus ca, in urma acestor masuri, vor disparea citeva posturi de director. Pe ordinea de zi a comisiei se mai afla, si reorganizarea serviciilor din primarie, citeva dintre ele fiind posibil sa dispara.

Potrivit ultimei informari a primariei, in 2002 cel mai mult a cistigat Ilie Badescu, directorul RAADPFL – 235 de milioane, urmat, in ordine, de Tatian Tudorache, directorul Regiei de Termoficare – 224 de milioane, Leonida Nicolaescu, directorul Regiei de Apa – 199 de milioane si Iulia Ocroteala, directorul Regiei de Transport – 195 de milioane de lei. Pe ianuarie 2003, cel mai mult a cistigat tot Tudorache (22 de milioane), urmat de Badescu (21) si de Nicolaescu si Ocroteala (cu cite 19 milioane de lei). Reprezentantii municipalitatii nu au facut nici un fel de comentarii pe marginea acestor salarii, multumindu-se sa spuna ca ele „se incadreaza in limitele legii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS