15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateHomosexual italian ucis de emigranti romani

Homosexual italian ucis de emigranti romani

Dupa un an si jumatate, politistii din Roma au reusit sa aresteze doi tineri emigranti romani, acuzati de uciderea si jefuirea unui homosexual. Victima este Benito Giacalone, un croitor de 59 de ani, care a fost gasit mort, pe 23 octombrie 2001, in locuinta sa din cartierul Centocelle al capitalei italiene. Barbatul a fost gasit cu miinile si picioarele legate de marginile patului iar gura ii era astupata cu o banda adeziva. In urma rezultatelor autopsiei, s-a constatat ca italianul a fost sufocat.

Politistii au gasit in apartamentul barbatului, care nu era casatorit si care frecventa tineri homosexuali, in cea mai mare parte imigranti, un biletel pe care era scris un nume, Vasile, si adresa unui oras din Romania, Virguani. Politistii italieni au inceput cautarile misteriosului Vasile in rindul tinerilor romani care se prostituau in capitala italiana, extinzindu-si apoi cercetarile si la casele de schimb valutar folosite de straini pentru trimiterea banilor in tara.

In primele luni ale lui 2002, politistii au reusit sa-l identifice pe Vasile Buza, un roman de 32 de ani, care expediase rudelor din Romania suma de 300 de euro. Fotografia lui Buza a fost recunoscuta de locatarii blocului unde locuia Giacalone.

Dupa luni de cautari, politistii italieni au reusit sa dea de urmele lui Buza si ale unui nepot de-ai sai, Tamboi Gheorghe Razvan, de 23 de ani, intr-un cartier din imprejurimile Romei, Ladispoli. In cursul unui interogatoriu, cei doi, care au fost arestati sub acuzatia de omor calificat, au marturisit ca l-au legat pe Giacalone pentru a-i jefui apartamentul, dar nu au avut intentia sa-l omoare. Cei doi isi cistigau traiul in Italia lucrind ca zilieri in constructii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS