12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateHandicapatii cu doctorat au prioritate in a obtine o garsoniera prin ANL

Handicapatii cu doctorat au prioritate in a obtine o garsoniera prin ANL

Primaria Tirgu Jiu a inregistrat, pina in prezent, aproximativ 10.000 de cereri pentru o locuinta. Mai multe proiecte pentru construirea de locuinte se afla in diferite faze, primaria promitind ca pina in 2004 vor fi date in folosinta 400 de unitati locative, apartamente si garsoniere, construite prin ANL sau prin finantari ale unor firme straine. In primavara acestui an va fi dat in folosinta primul bloc de garsoniere din Tirgu Jiu, construit prin ANL.

In repartizarea acestor locuinte vor avea prioritate tinerii casatoriti, care au virste de sub 35 de ani. Garsonierele nu pot fi cumparate, ci doar inchiriate, in schimbul unor sume foarte mici, de aproximativ 200.000 de lei pe luna. Autoritatile locale din Tirgu Jiu spun ca exista o oferta din partea ANL si pentru construirea de case, insa, pina in prezent, nici o familie din oras nu a solicitat teren, preturile fiind mult prea mari.

Primaria promite o repartitie corecta

Criteriile pentru repartizarea locuintelor ANL au fost stabilite prin lege, la nivel national, si au fost aprobate si de Consiliul Local Tirgu Jiu. Cele mai mari sanse sa primeasca o locuinta le aveau, conform acestor criterii, tinerii cu studii superioare, angajati in institutiile publice de interes local sau subordonate consiliului local.

Cei care indeplinesc aceste conditii si au si cel putin trei-patru copii pot primi punctajul maxim si au prioritate in acordarea unei garsoniere. La ultima sedinta, consilierii locali au modificat insa unele criterii pentru impartirea locuintelor si au adaugat altele. Conform acestora din urma, punctajele maxime sint intrunite de persoanele cu handicap de gradele I si II, tineri care locuiesc cu chirie, cei care si-au dat doctoratul si cistiga mai putin decit valoarea salariului minim pe economie.

Comisia care va imparti aceste locuinte va fi compusa din trei consilieri locali si zece angajati ai primariei. Desi la primele repartitii, comisia va trebui sa imparta un bloc la 10.000 de solicitanti, autoritatile locale au promis transparenta totala in acordarea garsonierelor ANL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS