16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCosmetice contrafăcute

Cosmetice contrafăcute

Multe dintre produsele cosmetice existente pe piaţa craioveană sint contrafăcute, in special cele pe a căror etichetă scrie made in Turcia, Bulgaria sau UE.

Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Dolj atrag atenţia cumpărătorilor să citească bine inscripţionările de pe etichetă:

„Acestea trebuie să conţină obligatoriu elementele de identificare, de compoziţie, avertismentul de depozitare, termenul de valabilitate, instrucţiunile de folosire şi să fie avizate de Ministerul Sănătăţii. Dacă toate acestea lipsesc, este foarte clar că este ceva in neregulă cu produsele respective. De asemenea, loturile trebuie să fie insoţite de declaraţia de conformitate“, a declarat Daliana Harosa, inspectoare OJPC Dolj.

Au fost retrase temporar de la comercializare creme, deodorante, ape de toaletă, rujuri, toate in valoare de citeva sute de milioane de lei. Conform Legii nr.178/2000, amenda minimă care poate fi aplicată in astfel de cazuri este de zece milioane de lei. Totalul amenzilor aplicate

s-a ridicat la peste 150 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS