14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Ne intelegem bine pentru ca ne vedem rar“

„Ne intelegem bine pentru ca ne vedem rar“

Primarul din Robanesti este protagonistul unei evolutii politice mai putin obisnuite, dublate de o longevitate de doua mandate. Romica Nitu a fost mai intii recrutat de catre PSM, dar a fost exclus din partid nu la mult timp dupa alegerile din 1996. Asta din cauza ca primarul, satul de vorbe, a trecut vehement la fapte si a transat cu pumnul un diferend iscat intre doi sateni in privinta impartirii pamintului.

„Nu m-am inteles cu ei pe tema asta, am incercat sa le explic acolo, pe teren: «Domne, pina aici ai mata pamintul, de aici incepe al dumitale.» Ei, nimic si nimic, se certau pe-o fisie lata de un metru. M-am enervat si, in cele din urma, m-am luat cu ei la bataie“, a explicat primarul cum i-a adus Legea fondului funciar excluderea din PSM.

Nebun pentru PSD, numai bun pentru PRM

Pe moment, Nitu s-a orientat catre pesedisti, care nu l-au vrut insa. Replica acestora a fost transanta: „Sa nu-l prindem p-asta aici, ca nu-l primim – e nebun.“ Drept pentru care Romica Nitu a fost primit cu bratele deschise in rindurile PRM. Primarul este mai mult decit multumit de reconversia sa politica, pentru ca, de atunci, Primaria Robanesti s-a imbogatit, prin donatie de partid, cu un fotocopiator si un autoturism Dacia. In plus, in sinul PRM pare sa domneasca armonia deplina, daca este sa-l crezi pe Nitu. Secretul acestei politici de succes este deslusit de primar in termeni simpli: membrii care se vad rar se cearta rar.

„Ne-ntelegem bine in partid, e o atmosfera destinsa, asta pentru ca ne intilnim o data la trei sau patru luni. Nu facem sedinte lunare ca PSD-ul, care are bani si-si permite sa se reuneasca la restaurantul «Flora»“, a precizat Nitu, fara a pierde ocazia de a-i intepa putin pe cei care nu l-au primit printre ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS