3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Legea ajutorului social - propaganda pe fata“

„Legea ajutorului social – propaganda pe fata“

Mult mediatizata lege a ajutorului social pare sa comporte si unele efecte secundare, cel putin pentru cei care vegheaza la aplicarea ei in teritoriu. Romica Nitu, primarul comunei Robanesti, spune ca, din cauza ei, si-a pierdut mult din credibilitate in ochii electoratului catre sfirsitul anului trecut. Inca din septembrie, Consiliul Judetean Dolj nu a mai virat fondurile necesare catre primarii si, mai peste tot prin Dolj, cei care beneficiau de prevederile Legii 416 s-au revoltat. La Robanesti, satenii au ramas convinsi ca primarul lor i-a neglijat.

„Pentru cele 110 dosare pe care le avem, am reusit sa platim banii in intregime pina in august 2002. In septembrie, i-au primit ultima data, doar 60 la suta. Oamenii incepusera sa-mi reproseze mie ca in alte comune ajutoarele se platesc, numai noi stam rau. Degeaba am incercat sa le explic ca peste tot este la fel. Ar fi trebuit sa le pun colectia mea de ziare in fata, sa citeasca asta cu ochii lor“, a spus Romica Nitu.

Cu timpul, primarul pare a fi devenit un adversar vehement al sus-numitei legi. El este de parere ca, acolo unde nu se produce nimic, nu-i loc de pomana: „Legea asta este propaganda curata. A facut-o, in mod sigur, de la birou, cineva rupt de realitate. Cum sa-i trimiti sa smulga maracini si sa-i platesti pentru asta?“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS