11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateValorificarea deseurilor din aluminiu - o afacere profitabila

Valorificarea deseurilor din aluminiu – o afacere profitabila

Cei 23 de comisari ai Garzii Financiare Olt au depistat anul trecut circa 1.270 de agenti economici care incalcasera legislatia financiara in vigoare. Celor in cauza le-au fost aplicate 1.429 de amenzi contraventionale in valoare de 14,2 miliarde de lei, cu peste un miliard de lei mai mult decit sanctiunile aplicate cu un an inainte.

Sumele sustrase de la plata a diferite impozite, taxe si penalitati au insumat 47,6 miliarde de lei, dintre care aproape 756 de milioane de lei au fost returnate posesorilor dupa pronuntarea sentintelor judecatoresti nefavorabile organelor de control fiscale. Garda Financiara Olt a incheiat anul trecut 53 de sesizari penale pentru o valoare cumulata a pagubelor provocate bugetului de stat de 40,7 miliarde de lei.

Confiscari de 10,5 miliarde de lei

Domeniul care le-a facut cele mai multe probleme comisarilor financiari olteni a fost cel al gestionarii si valorificarii deseurilor reciclabile, in principal cele din aluminiu. Din cele 69 de firme controlate anul trecut, s-au descoperit abateri in 56 de cazuri. Firmele au fost sanctionate cu 58 de amenzi de peste 900 de milioane de lei.

Confiscarile din aceasta ramura de activitate s-au ridicat la 10,5 miliarde de lei, iar valoarea sumelor nedeclarate la Fisc a fost dubla. Au fost depistati 608 agenti economici care nu au respectat legislatia in vigoare, fiind amendati cu 4,4 miliarde de lei.

Comisarul sef al Garzii Financiare Olt, Damian Tanasescu, a declarat: „Activitatea pe care am desfasurat-o anul trecut nu se compara cu nimic din ce a fost in anii anteriori. La sfirsitul anului am observat o evidenta redirectionare a faptelor cu tentativa de frauda, astfel ca si noi a trebuit sa ne reorientam controalele. Asa se explica si dublarea rezultatelor obtinute in anul 2002 fata de anul 2001“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS