14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSase spitale din Mehedinti trebuie sa imparta 173 de miliarde de lei

Sase spitale din Mehedinti trebuie sa imparta 173 de miliarde de lei

Aproximativ 173 de miliarde de lei este suma pe care Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Mehedinti trebuie sa o distribuie unitatilor medicale din judet, pentru plata serviciilor spitalicesti din acest an. Suma este considerata insuficienta pentru acoperirea tuturor cheltuielilor, cea mai mare parte din bani fiind alocati Spitalului Judetean Mehedinti.

„Vom aloca Spitalului Judetean 133,7 miliarde de lei, Spitalului Municipal Orsova – 11,9 miliarde de lei, Spitalului din Strehaia – 8,7 miliarde de lei, Spitalului Vinju Mare – 9,1 miliarde de lei, Spitalului Baia de Arama – 7,7 miliarde de lei si 2,5 miliarde de lei pentru Spitalul comunal Cujmir“, a spus Gheorghita Buretea, directoarea economica a CJAS Mehedinti.

In cazul unor spitale, sumele sint mai mici decit anul trecut

CJAS Mehedinti a facut si o evaluare a serviciilor care se pot contracta, potrivit normelor metodologice de aplicare a contractului-cadru pe 2003. Potrivit acestor norme, a fost deja calculat numarul mediu de internari, pe cinci ani, pentru fiecare spital. Sumele rezultate astfel sint mici, la trei spitale din judet fiind sub nivelul celor de anul trecut.

„La evaluarea sumelor care se pot contracta, din valoarea aprobata in buget, au fost scazute serviciile spitalicesti care se vor deconta, pe unitati de urgenta, serviciile medicale efectuate in decembrie si finalizate in ianuarie, sumele necesare pentru plata medicilor stagiari si rezidenti, la care s-a adaugat suma alocata centrului de dializa. Au fost scazute si contravaloarea cheltuielilor pentru personalul medico-sanitar din Centrul de recuperare neuropsihomotorie infantila si suma prevazuta pentru instalarea aparaturii de inalta performanta. Au ramas, dupa ce am scazut toate aceste cheltuieli, cele 173 de miliarde lei, pe care le vom imparti unitatilor din judet“, a precizat Gheorghita Buretea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS