9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de romi din Strehaia au luat cu asalt Spitalul Judetean Mehedinti

Zeci de romi din Strehaia au luat cu asalt Spitalul Judetean Mehedinti

• Anisoara Radu din Strehaia a decedat in jurul orei 20.00 • La ora 21.00, veniti cu 20 de autoturisme, peste 40 de romi erau deja la spitalul judetean • Pentru calmarea spiritelor a fost nevoie de interventia mascatilor

Un grav accident de circulatie, soldat cu moartea unei persoane, s-a produs simbata seara, in jurul orei 20.00, pe Drumul European 70, in apropiere de Hidrocentrala Portile de Fier I. Din primele cercetari, a rezultat ca soferul autoturismului Dacia, cu numarul de inmatriculare MH-01-JVE, apartinind societatii MICHELINO SRL, a incercat sa intre in depasirea camionului cu numarul de inmatriculare MH-01-CDS, oprit pe partea carosabila, ca urmare a unei pene. Conducatorul auto al Daciei, care a observat in ultimul moment autovehiculul stationat, nu a mai avut timp sa efectueze manevra si, din cauza vitezei prea mari, a intrat sub camion. In urma impactului, pasagera din dreapta conducatorului auto, Anisoara Radu, de 48 de ani, din Strehaia, a decedat.

„Noi am venit cu 20 de masini sa ne luam mortul si ei ne-au luat la bataie“

Medicii Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti au ajuns imediat la fata locului si au transportat femeia la spital, dar, potrivit dr. Ovidiu Lungulescu, aceasta era moarta in momentul in care a ajuns in unitatea medicala. La scurt timp dupa producerea accidentului, in jurul orei 21.00, aproximativ 40 de romi din Strehaia au luat cu asalt Sectia de urgente a Spitalului Judetean Mehedinti, nemultumiti ca membra etniei lor a decedat.

Ei au acuzat politia ca nu a instalat indicatoare de semnalizare in zona si au adresat injurii medicilor. Cadrele Detasamentului Politiei pentru Interventie Rapida (DPIR) si gardienii publici au actionat pentru a calma spiritele.

„Ne-au batut mascatii; noi am venit cu 20 de masini sa ne luam mortul acasa si ei ne-au luat cu bastoanele la bataie, de parca aveam noi vreo vina ca stateam in spital. Daca le dadeam bani la toti, ne lasau, dar asa, ne-au luat la bataie“, a spus Sandu Romica, cetatean de etnie roma, din Strehaia. Dupa plecarea fortelor de ordine, romii si-au reluat protestele si au ramas in incinta spitalului peste noapte.

Soferul autoturismului Dacia a observat prea tirziu autocamionul oprit

Barbatul care era la volan in momentul producerii accidentului, Tose Stan, de 50 de ani, din Strehaia, a suferit multiple traumatisme, fiind transportat de medicii Serviciului de Ambulanta, la Spitalul Judetean Mehedinti. El a primit un calmant de la medici si a ramas in spital, pina ieri-dimineata, in jurul orei 6.00.

Rudele soferului i-au acuzat pe medici ca l-au scos afara din unitatea sanitara: „L-au dat afara. Nu au mai vrut sa-l tina in spital. Daca le dadeam bani, il tineau, dar asa, nu au vrut sa-l ingrijeasca. A spus ca nu a observat camionul, pentru ca l-au orbit farurile unei masini, care venea din sensul celalalt. Politia trebuia sa semnalizeze locul cu triunghiuri reflectorizante, ca acolo au mai murit oameni“, a spus unul dintre membrii etniei rome.

Medicii au spus ca barbatul a primit ingrijiri medicale si nu i s-a facut fisa de internare in Spitalul Judetean Mehedinti. Potrivit politistilor de la Biroul Circulatie, soferul autoturismului Dacia a condus neatent si a observat prea tirziu autocamionul oprit pe partea carosabila, din cauza unei pene.

„El nu a mai avut timp sa depaseasca autovehiculul IFA si a intrat in coliziune frontala cu acesta. Cercetarile vor continua, pentru stabilirea imprejurarilor exacte in care s-a produs accidentul si tragerea la raspundere a persoanelor vinovate“, a spus inspector principal Christian Ciocan, purtatorul de cuvint al IJP Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS