21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Ministrul face afirmaţii fără acoperire la adresa unităţii noastre!“

„Ministrul face afirmaţii fără acoperire la adresa unităţii noastre!“

Conducerea Spitalului de Urgenţă din Craiova consideră că ministrul sănătăţii şi familiei, Daniela Bartoş, a greşit cind a menţionat această unitate sanitară printre cele care au incălcat Legea privind achiziţiile publice

Ministrul Daniela Bartoş menţiona in discursul său de vineri, de la Snagov, că in 2002 „s-a constatat eludarea legislaţiei privind achiziţiile publice pentru mijloace fixe şi utilaje de inaltă performanţă, consolidări, modernizări, cit şi pentru medicamente“ in mai multe unităţi sanitare din ţară, printre care şi Spitalul de Urgenţă din Craiova. Daniela Bartoş a acuzat inclusiv conducerea spitalului craiovean de „slăbiciuni“, „necunoaşterea şi neaplicarea legislaţiei in vigoare, lipsa unor evidenţe analitice pe categorii de finanţare, necunoaşterea responsabilităţilor, dimensionarea supraevaluată, incorectă şi nereală a necesarului real şi anual de medicamente, depăşirea nivelurilor de cheltuieli prevăzute in bugetele aprobate“.

Directorul economic al Spitalului de Urgenţă din Craiova, ec. Mihai Coman, consideră că ministrul sănătăţii a fost intr-o gravă eroare in momentul in care a dat ca exemplu de incălcare a legislaţiei spitalul craiovean.

„Nu imi dau seama la ce s-a putut referi doamna ministru, pentru că Spitalul de Urgenţă din Craiova n-a făcut nici o achiziţie de mijloace fixe ori utilaje de inaltă performanţă anul trecut. N-a fost vorba nici de consolidări, modernizări ori achiziţii de medicamente in 2002, la care să se găsească vreo problemă, aşa că doamna ministru face afirmaţii fără acoperire la adresa unităţii noastre. Sint pur şi simplu indignat de faptul că am fost menţionaţi printre spitalele care au incălcat legea anul trecut şi consider că nu poate fi decit o incercare de distragere a atenţiei opiniei publice de la grava criză financiară cu care se confruntă acum sistemul sanitar“, a menţionat directorul economic Mihai Coman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS