11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCadrele didactice dezaproba scolarizarea de la virsta de sase ani

Cadrele didactice dezaproba scolarizarea de la virsta de sase ani

Decizia Ministerului Educatiei si Cercetarii, privind scolarizarea obligatorie a copiilor la virsta de sase ani, a declansat numeroase discutii contradictorii. Potrivit presedintelui Sindicatului Liber al Salariatilor din Invatamintul Preuniversitar Mehedinti, Mihai Dima, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamint si-a exprimat dezacordul fata de masurile in domeniul reformei: „Instituirea invatamintului obligatoriu de la virsta de sase ani, fara derularea unor cursuri intensive de pregatire a viitorilor invatatori proveniti din rindul educatoarelor, va conduce la scaderea calitatii actului educational“.

O alta problema pe care o ridica scolarizarea copiilor la virsta de sase ani o constituie, in opinia sindicalistilor din invatamint, tergiversarea aprobarii de catre minister a planului de scolarizare pentru anul 2003 – 2004. „Daca profesorii au cunostintele necesare, editarea noilor manuale si intocmirea programei vor fi aproape imposibil de realizat intr-un timp atit de scurt“, a spus Mihai Dima.

Educatorii nu-si vor pierde locul de munca

Alaturi de alti colegi din tara, reprezentantii mehedinteni participanti la sedinta Colegiului Liderilor Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint au sustinut ca, in cazul in care Ministerul Educatiei si Cercetarii nu isi va onora obligatiile asumate prin protocolul incheiat cu federatiile reprezentative, se vor adresa instantelor judecatoresti si organismelor internationale de aparare a drepturilor omului. „Ministerul actioneaza in mod arbitrar, iar aceste experimente au consecinte negative atit asupra copiilor, cit si a cadrelor didactice“, a precizat Mihai Dima. Initial, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti s-au opus deciziei Ministerului Educatiei si Cercetarii privind inscrierea copiilor la scoala de la virsta de sase ani. In prezent insa, conducerea inspectoratului considera ca in Mehedinti nu exista riscul ca educatorii sa-si piarda locul de munca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS