Acasă Actualitate Razie pentru depistarea hotilor de curent din Mehedinti

Razie pentru depistarea hotilor de curent din Mehedinti

-

Jandarmi, politisti si angajati ai sucursalei ELECTRICA Mehedinti au luat cu asalt, in noaptea de joi spre vineri, localitatile Punghina si Recea, in scopul depistarii persoanelor care sustrag energie electrica din reteaua societatii. In urma celor 70 de controale, au fost constatate 12 sustrageri de energie electrica si au fost desfiintate 20 de improvizatii. „Satenii din Punghina si Recea s-au anuntat reciproc ca sintem in control, astfel ca angajatii nostri nu au reusit sa intocmeasca notele de constatare, deoarece majoritatea localnicilor si-au inchis casele si au refuzat sa deschida organelor de control. Persoanele depistate ca sustrag ilegal energie electrica risca sa achite contravaloarea consumului pe o perioada de trei ani, in functie de receptoarele gasite in locuinte de reprezentantii ELECTRICA, dar se pot alege si cu dosare penale pentru furt de curent“, a spus ing. Nicolae Stanciu, directorul economic al sucursalei.

10 % dintre consumatori primesc lunar preavize

De la inceputul acestui an, sucursala Mehedinti a societatii ELECTRICA a intreprins 2.459 de controale, iar cantitatea de energie care trebuie recuperata este de 103.216 kilowati-ora, reprezentind o valoare de peste 296 de milioane de lei. 59 de familii au fost depistate cu nereguli la instalatiile de alimentare cu energie electrica si au fost descoperite 22 de furturi de energie electrica. Potrivit directorului economic, Nicolae Stanciu, aproximativ 10% din totalul celor 117.516 abonati ai SC ELECTRICA Mehedinti primesc lunar preavize pentru neplata facturii la energia electrica livrata: „Societatea a introdus, de la jumatatea anului trecut, sistemul generalizat de facturare prin autocitire si efectueaza, o data la sase luni, un control la domiciliul fiecarui abonat, pentru regularizarea consumului“. Descinderile angajatilor ELECTRICA, insotiti de politisti si de jandarmi vor continua si in alte localitati.

ȘTIRI VIDEO GdS

Spania, din nou campioană europeană la handbal

Naționala masculină de handbal a Spaniei a rușit să-și apere titlul de campioană europeană la handbal masculin. Ibericii au învins reprezentativa...