18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO şansă pentru tinerii care vor un loc de muncă

O şansă pentru tinerii care vor un loc de muncă

S-a lansat un proiect, incepind cu 1 ianuarie, care vizează sprijinirea dezvoltării unor sectoare prioritare in domeniul resurselor umane: activităţi de pregătire profesională in domeniul IT, activităţi de diseminare a informaţiilor legate de fondurile de finanţare şi intocmirea de documentaţii specifice in vederea atragerii acestor fonduri.

Mai precis, proiectul, finanţat de Delegaţia Uniunii Europene, are trei componente principale: cursuri gratuite de specializare – pentru absolvenţii de invăţămint superior care nu au găsit incă un loc de muncă in domeniul IT- care vor cuprinde: programare distribuită, gestiune reţele şi limbi străine; infiinţarea unui centru de consultanţă care are ca scop informarea şi prestarea de consultanţă in vederea atragerii de fonduri de investiţii in zonă şi, a treia componentă, organizarea de dezbateri in Craiova, Slatina şi Drobeta Turnu Severin pe tema integrării europene.

Pentru cursurile gratuite de IT şi limbi străine (italiană, engleză şi spaniolă), selecţia va avea loc in ultima săptămină a lunii februarie. Locurile sint limitate, iar cei care doresc să se inscrie trebuie să trimită un CV la numărul de fax: 0251/413.702, cu menţiunea: pentru cursurile IT. Solicitanţii trebuie să fie absolvenţi ai unei facultăţi in domeniu.

Proiectul este desfăşurat de SC AGRAPOD PLAST SRL, in parteneriat cu IPA CIFATT Craiova şi cu SC ALTER EGO Oltenia SRL, şi beneficiază de finanţare din partea Uniunii Europene şi a Guvernului Romaniei, in valoare de 48.000 de euro, şi se vrea o şansă pentru tinerii care nu au reuşit incă să se integreze pe piaţa forţei de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS