11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii au facut cheta pentru inima unui copil

Politistii au facut cheta pentru inima unui copil

Ionut a mai primit o sansa de la viata. Povestea publicata luni in Gazeta de Sud, despre baietelul bolnav de inima, care trebuie operat cit mai repede, a impresionat oameni cu suflet, care s-au hotarit sa il ajute. Cadrele Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj au pus mina de la mina si au daruit familiei Vaduva zece milioane de lei. Mai mult, prin interventia sefului IJP Dolj, Constantin Codita, Liliana si Ionut Vaduva sint asteptati la Spitalul Fundeni pentru operatia de inima.

Il cheama Ionut si are sapte ani. Un baietel firav, condamnat la boala si tristete inca de cind s-a nascut. Boala de inima congenitala necianogena, stenoza pulmonara valvulara si retard mental- acesta a fost diagnosticul medicilor. Impovarati de griji si de durere, parintii aproape s-au resemnat cu gindul ca baietelul lor are prea putine sanse sa se faca bine. Atunci cind bucata de piine de a doua zi constituie deja o problema, e greu sa speri ca vei face vreodata rost de atitia bani incit sa ajungi la Bucuresti, la Spitalul Fundeni, si copilul tau sa fie operat de cei mai buni medici.

Numai ca povestea lui Ionut a ajuns la sufletul unor oameni care au refuzat sa accepte ca nu se mai poate face nimic. Si, cu ajutorul lor, inima baietelului de numai sapte anisori va continua sa bata. Parintii lui Ionut au primit din partea Inspectoratului Judetean de Politie Dolj suma de zece milioane de lei si promisiunea ca micutul va fi operat la Spitalul Fundeni fara nici un fel de probleme.

La Fundeni, Liliana si Ionut Vaduva sint asteptati

„Am citit intimplator in Gazeta de Sud articolul «Bataile inimii lui Ionut sint conditionate de citeva milioane de lei», despre baietelul din Predesti, si am fost foarte impresionat. Am simtit ca trebuie sa facem ceva, asa ca le-am adus la cunostinta colaboratorilor nostri cazul copilului. Am apelat la citeva organizatii din cadrul IJP: Organizatia Internationala a Politistilor Dolj, clubul nostru sportiv -Dinamo si Asociatia de Intrajutorare a Politistilor si astfel am reusit, prin contributii proprii, sa stringem zece milioane de lei. Am luat legatura si cu domnul deputat Gheorghe Popescu, care este director al Spitalului Fundeni, si m-a asigurat ca Ionut va fi programat pentru operatie imediat ce ii va fi comunicata ziua in care mama si baietelul vor putea ajunge la Bucuresti“, a spus inspectorul sef Constantin Codita, comandantul IJP Dolj.

„Sa va ajute Dumnezeu asa cum mi-ati ajutat si dumneavoastra copilasul!“

Gestul cadrelor din IJP Dolj i-a lasat fara cuvinte pe parintii lui Ionut. Obisnuiti cu saracia si cu renuntarile, le-a fost foarte greu sa creada ca baietelului lor i se mai ofera o sansa. „Va multumesc din suflet! Sa va dea Dumnezeu sanatate si sa va ajute asa cum mi-ati ajutat si dumneavoastra copilasul“, a rostit printre lacrimi mama micutului. Cit mai curind posibil, Liliana si Ionut vor pleca la Bucuresti pentru operatia de inima. „Acum, ca avem banii, nimic nu ne mai opreste sa mergem la Fundeni. Si dupa ce Ionut se va face bine, il vom duce la o scoala ajutatoare. Tinjeste sa mearga si el la scoala, ca si ceilalti copii, si speram ca va face progrese in vorbire“, isi face planuri mama copilului, care a primit o data cu darul politistilor si curajul de a privi in viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS