10.8 C
Craiova
duminică, 17 noiembrie, 2019
Acasă Actualitate Doctorii de la Spitalul Baia de Arama cumpara medicamente din propriile salarii

Doctorii de la Spitalul Baia de Arama cumpara medicamente din propriile salarii

-

Medicii si asistentii Spitalului Orasenesc Baia de Arama, din Mehedinti, sint nevoiti sa cumpere medicamente din veniturile proprii. Avind o datorie de peste 800 de milioane de lei catre furnizorii de medicamente, unitatea sanitara nu si-a mai platit de anul trecut restantele. Spitalul din Baia de Arama deserveste populatia din zona de nord a judetului Mehedinti. „De anul trecut nu au mai fost alocate fonduri si nu mai sint medicamente. In aceasta zona traiesc familii sarace, care au nevoie de sprijin“, a spus Nistor Paulescu, primarul orasului Baia de Arama. Pe linga lipsa fondurilor, spitalul se mai confrunta si cu un deficit de cadre medicale. Anul trecut, in unitatea spitaliceasca a sosit un singur chirurg, in virsta de 75 de ani, care este nevoit sa opereze fara anestezist.

„Nu poti sa intri in orice conditii intr-o sala de operatii. Ai nevoie de un medic anestezist, iar de medicamente, nu mai vorbim. Eu imi cumpar medicamentele, pentru ca nu sint bani“, a spus Petre Scapca, medic chirurg. Prezent marti la Baia de Arama, prefectul judetului Mehedinti, Dan Trancota, a spus ca va solicita implicarea urgenta in acest caz a Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Mehedinti, pentru deblocarea fondurilor. „Am mai discutat si cu citiva asistenti nemultumiti ca nu si-au primit salariile la timp, astfel ca trebuie lamurita si aceasta problema“, a precizat Dan Trancota.

ȘTIRI VIDEO GdS

Măsuri asigurătorii de peste 3.750.000 de lei, pentru infracţiuni economice

În cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat: