22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Ligiule, te lupti degeaba!“

„Ligiule, te lupti degeaba!“

Toata lumea din Gingiova stie ca Ligiu Stefan Dutescu, inspector la impozite si taxe locale din cadrul primariei, este Codul Penal ambulant. Ligiu este in stare sa incadreze orice fapta la articolul si paragraful adecvate. A facut o pasiune din studiul Codului Penal si a celui civil, fapt care l-a dus nu de putine ori in conflict cu politistii din sat, cu privire la incadrarea sau neincadrarea in Codul Penal a diferitelor fapte petrecute pe raza comunei.

Seful de post, Gigi Stirbu, a cazut rau in dizgratia lui Ligiu, fapt pentru care a devenit cunoscut si ministrului de interne prin misivele trimise de inspectorul de la taxe si impozite din Gingiova.

„De furturile din comuna militienii din Gingiova s-au ocupat pina au transpirat sub limba, iar hotii fura ca-n vremurile cu haiduci“, zice Ligiu intr-o scrisoare adresata comandantului IJP Dolj, acum citeva zile.

La toate sesizarile, Ligiu a primit raspunsuri care nu-l multumeau, fapt pentru care scria din nou. A trimis si o lista cu 25 de cetateni carora li s-au furat diferite bunuri, pe care politistii nu au putut sa le recupereze. Din spusele lui Ligiu, hotii au spart si magazinul primarului, si pe cel al vicelui, dar faptuitori nu s-au gasit.

Pentru ca inspectorul a devenit un fel de Mecca a nemultumitilor si a praduitilor, oamenii din sat vin la primarie nu sa-si plateasca impozitul, ci pentru a-l intreba pe Ligiu despre vreun articol sau paragraf. Acesta face sesizari pentru oricine-i cere, dar are o mare nemultumire; politistii din comuna ii recunosc scrisul si se prind rapid ca tata Floarea sau nea Gheorghe au trecut mai intii pe la Ligiu. Nu crede ca-si va gasi vreodata linistea in legatura cu problemele ce-si gasesc rezolvarea in Codul Penal, pentru ca si oamenii din sat, care asista la zbaterile lui, i-au spus: „Ligiule, te lupti degeaba!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS