16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInventarierea spatiilor zootehnice se face cu greutate

Inventarierea spatiilor zootehnice se face cu greutate

Doar 28 de spatii zootehnice au fost atribuite, pina in prezent, judetului Mehedinti, dintr-un total de 154 de spatii inventariate. Reprezentantii Directiei Generale de Agricultura si Industrie Alimentara Mehedinti au demarat punerea in aplicare a Ordonantei 168, privind atribuirea acestor spatii, dar actiunea se desfasoara cu dificultate.

Din numarul total de spatii care pot fi folosite in zootehnie, 29 au fost in proprietatea primariilor judetene, iar 23 dintre acestea au fost atribuite. Dificultatile au fost generate, in special, de inventarierea spatiilor societatilor comerciale, care au fost executate silit de catre Casa Judeteana de Pensii sau de Directia Finantelor Publice Mehedinti.

„Avem in vedere popularea acestor spatii cu animale si, in acest scop, numai in anul 2002 am alocat 732 de milioane de lei pentru a achizitiona scrofite“, a spus ing. Vergica Teghiu, director ge-

neral adjunct al Directiei Judetene de Agricultura si Industrie Alimentara Mehedinti.

52 de milioane de lei- amenzi contraventionale

Reprezentantii Directiei Agricole Judetene Mehedinti au efectuat, in ultima perioada, mai multe actiuni de control privind activitatea de morarit si panificatie din judet. S-a urmarit, in special, existenta licentelor de fabricatie la agentii economici, precum si modul in care se desfasoara activitatea de morarit si panificatie, in concordanta cu legislatia in domeniu.

In urma acestor controale, a fost suspendata licenta de fabricatie la sapte agenti economici si au fost aplicate amenzi contraventionale in valoare de 52 de milioane de lei.

„Am gasit deficiente la patru dintre agentii economici, care nu respectau conditiile ce au stat la baza acordarii licentelor de fabricatie, iar alti doi nu detineau licente de fabricatie, conditii in care a trebuit sa aplicam sanctiunile prevazute de legislatia in vigoare“, a spus ing. Vergica Teghiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS