19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProduse si „freze“ expirate

Produse si „freze“ expirate

Frizeriile si magazinele alimentare din cartierul Rovine din Craiova s-au aflat, week-end-ul trecut, in atentia inspectorilor Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului(OJPC)Dolj. Produse expirate, lipsa autorizatiilor de functionare, conditii improprii de depozitare a marfii sint numai citeva dintre neregulile constatate.

Patronilor de frizerii li s-a cam facut „freza“ maciuca atunci cind s-au trezit la usa cu inspectorii OJPC. Si pentru ca produsele de ingrijire a parului aflate in unitatile pe care le conduceau lasau de dorit, acestia au ramas ravasiti pina la terminarea controlului si, probabil, chiar pina la stabilirea marimii amenzii pe care urmeaza sa o platesca.

Permanente…expirate

La SC JEANINE & MARLEN, aparatura aflata in dotare nu era verificata in conformitate cu normele in vigoare, nu existau extinctor si nici trusa medicala. O parte din solutia pentru permanent era expirata, iar pe tubul de gel nu erau inscriptionate elementele de identificare necesare.

„In unitatea respectiva, clientii nu primesc bon, asa cum prevad normele in vigoare. Astfel, daca cineva nu este multumit de serviciile primite, nu se poate intoarce in termenul legal de 30 de zile, pentru ca nu poate face dovada ca s-a vopsit sau s-a coafat in aceasta unitate“, a spus inspectorul de specialitate Deliana Harosa.

Conditiile erau asemanatoare si in cealalta frizerie controlata, PFI IGNAT GABRIELA, mai ales ca erau folosite aceleasi produse, fara elemente de identificare, neputindu-se stabili termenul de valabilitate.

Magazine deschise, putine, dar cu multe probleme

In controlul de ieri au fost vizate si magazinele in care se comercializau preparate din carne. Si, chiar daca nu foarte multe unitati erau deschise, abaterile din cele citeva magazine care isi desfasurau activitatea au fost destul de numeroase si de importante cit sa se soldeze cu amenzi substantiale.

SC EDUSCHO IMPEX SRL are in cartierul Rovine doua magazine si o macelarie. Pe cit de multa si de variata era marfa din cele trei unitati, pe atit de numeroase erau si neregulile. „In primul rind, am gasit o cantitate insemnata de lapte-30 de pungi, care expirase chiar in acea zi. Numeroase produse din carne aveau modificari organoleptice: crenvurstii aveau culoare modificata, salamul italian avea suprafata lipicioasa si miros fetid, parizerul afumat si salamul Victoria erau oxidate, iar organele-limba si inima-preambalate nu aveau elemente de identificare. Lipsite de elemente de identificare erau si produsele vrac: vegeta, alune, dropsuri etc.“, a spus Dumitru Ionescu, inspector OJPC.

Agentii economici controlati au primit amenzi cuprinse intre cinci si 30 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS