21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Flash

Filiesenii vor un loc de munca

Sute de filieseni incearca sa isi gaseasca un loc de munca. Vestea ca o firma italiana, care are contract pentru construirea drumului DN 6, angajeaza forta de munca, s-a raspindit ca fulgerul. Primarul, Antonie Ciocioc, s-a gindit sa dea o mina de ajutor si sa stringa cererile de la oameni dornici de munca, raspinditi in cele patru sate care apartin de Filiasi. Pe biroul edilului sef, cu fiecare zi creste maldarul de cereri de angajare. „Peste 40% din populatia activa a orasului nu are un loc de munca. Asa ca, daca tot s-a ivit aceasta firma care are nevoie de 200 de muncitori necalificati, soferi, buldozeristi, mecanici, m-am gindit sa le string eu cererile la primarie si sa le dau mai departe ca sa nu mai piarda oamenii timpul“, a spus primarul. Pina acum, aproape 400 de cereri de angajare au fost depuse la primarie. Angajatorul are astfel posibilitatea sa-i aleaga pe cei mai buni dintre cei buni.

N-au avut timp sa cheltuiasca banii

La sfirsitul anului trecut, la rectificarea de buget, Primaria Tintareni a primit 85 de milioane de lei. Dar, pentru ca banii au venit foarte tirziu, la sfirsitul lunii decembrie, ordonatorul de credite nu a putut sa cheltuiasca toata suma alocata. „Am cheltuit doar cinci milioane de lei, iar restul de 80 de milioane le-am returnat. Nu am avut timp fizic sa cheltuim banii. Pacat. Erau buni banii. Va dati seama 80 de milioane de lei! Dar au venit prea tirziu“, a spus cu parere de rau contabilul primariei.

La unii se poate

Nu se stie cum, dar unele primarii din Gorj au reusit performanta de a achita integral venitul minim garantat pe Legea 416/2002. Asta, spre deosebire de cele din Dolj, care au ramas cu plata venitului minim garantat undeva la luna august – octombrie. Este si cazul Primariei Tintareni, care, din pamint din iarba verde, a gasit in fiecare luna cite 130 de milioane de lei pentru plata venitului minim garantat. Sint 138 de dosare in plata, din care 54 sint ale unor familii de romi. „Au fost mai multe dosare, peste 200, dar nu au venit la munca si le-am taiat dreptul la venitul minim garantat. Dupa ce ca sint saraci, unii mai sint si lenesi, asa ca i-am lasat fara bani!“, a spus viceprimarul comunei, Iulian Stefan.

Lacatul cit plosca

In Primaria Tintareni, documentele importante sint tinute sub …lacat. Pentru ca mobilierul modern din biroul primarului nu este prevazut si cu incuietori, cineva s-a gindit totusi sa inventeze ceva pentru ca actele edilului sa nu ramina la indemina oricui. Asa a aparut pe dulapul cu pricina un lacat de toata frumusetea, prins cu un lant. Iar cind primarul… nu-i acasa nu are nimeni acces la dulapul cu pricina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS