15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMihaela Sandu si-a parasit tripletii in Spitalul de Urgenta

Mihaela Sandu si-a parasit tripletii in Spitalul de Urgenta

Maternitatea Spitalului de Urgenta din Craiova se confrunta cu o situatie fara precedent, din cauza numarului foarte mare de bebelusi abandonati la nastere. Numai in subsectia de prematuri a Sectiei de neonatologie, in mai putin de o luna s-au inregistrat 25 de astfel de cazuri. Printre bebelusii abandonati se afla si fetitele unei tinere din judetul Olt.

Maria, Erahela si Nicoleta sint trei fetite care s-au nascut prematur pe 16 decembrie 2002. Mamica lor, Mihaela Sandu, de 27 de ani, din Dragotesti – Olt, nu si-a mai oferit ragazul ca sa le vada cum cresc pentru ca a parasit spitalul in mare graba, lasind tripletii in grija cadrelor medicale.

„A venit singura la spital si a plecat singura inainte de revelion. Cind a nascut s-a bucurat foarte mult. Era o mama grijulie, dar a spus ca nu poate sa pastreze copiii, pentru ca mai are patru acasa si nu are cu ce sa-i hraneasca. Ea era casnica, iar sotul somer si traiau din alocatiile copiilor. Fetitele au primit nume de la registratoarea medicala a spitalului, care trebuia sa inregistreze nasterea“, a spus asistenta Marinela Trusca.

Inainte de a pleca, Mihaela Sandu si-a luat ramas bun de la copii, dar le-a promis cadrelor medicale ca ii va lua acasa de la Leaganul de copii, peste doi ani.

Maria, Erahela si Nicoleta vor ramine in spital pina cind vor ajunge la greutatea normala, de 2.500 de grame. Cea mai micuta, Nicoleta, a cistigat in greutate 850 de grame, ajungind la 2.000 de grame, ceea ce inseamna ca in curind fetitele vor fi pregatite sa paraseasca spitalul pentru a fi internate in Leaganul de copii.

In subsectia prematuri mai sint doi bebelusi, abandonati de mamele lor in urma cu doua zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS