14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGropile din Tirgu Jiu vor fi asfaltate cu 30 de miliarde de lei

Gropile din Tirgu Jiu vor fi asfaltate cu 30 de miliarde de lei

Autoritatile din Tirgu Jiu fac o evaluare a pagubelor pe care le-a facut inghetul. De vina pentru felul in care au ajuns strazile nu sint materialele antiderapante folosite, ci temperaturile scazute inregistrate in aceasta iarna, urmate de dezghet. La toate acestea se adauga calitatea covorului asfaltic.

„Nu exista alta metoda de deszapezire decit imprastierea de nisip si sare pe carosabil. Nu asta a distrus strazile, ci inghetul si dezghetul. Multe strazi nu mai fusesera reparate de ani buni si acestea s-au distrus cel mai repede“, au spus reprezentantii primariei. Dupa ce au incercat tot felul de metode pentru astuparea gropilor cu piatra cubica si mixtura, autoritatile au inceput sa calculeze cit ar costa repararea strazilor, ajungind la suma de 30 de miliarde de lei.

„Astuparea gropilor e o metoda la care am apelat pentru o perioada scurta deoarece nu e o masura care sa aiba efect de durata. Repararea strazilor este o operatiune care va dura mai mult si va fi mult mai costisitoare“, a spus conducerea Primariei Tirgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS