15.6 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTelenovela „ELECTROCARBON Slatina“ - episodul doi

Telenovela „ELECTROCARBON Slatina“ – episodul doi

Cea de-a doua incercare a lui Nicolae Bucă, fost vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie şi preşedinte al Asociaţiei Salariaţilor (PAS) din cadrul SC ELECTROCARBON SA Slatina, de a intra in fabrică pentru a organiza Adunarea generală a PAS a eşuat ieri. Aproximativ 80 de muncitori disponibilizaţi care au aşteptat desfăşurarea şedinţei au plecat in cele din urmă acasă dezamăgiţi că au fost incă o dată purtaţi pe drumuri.

Nicolae Bucă şi ex-directorul general al societăţii, Florea Sterie, nu au putut nici de această dată să intre in unitate din cauza lipsei unui document legal.

„Dacă am fi obţinut o ordonanţă prezidenţială am fi avut dreptul să intrăm in fabrică, dar nu avem acest act. Oricum, noi trebuia să fim lăsaţi in unitate pentru că ieri (6 februarie – n.r.) am avut o intilnire in biroul prefectului judeţului, Marin Diaconescu, cu un reprezentant al noului acţionar majoritar din societate, Andrei Atanasescu, care ne-a spus că nu ne va impiedica nimeni să intrăm. Ori, dacă nu sintem lăsaţi nici acum in fabrică inseamnă că respectivul nu era cine spunea că este“, a spus Nicolae Bucă. Totodată, acesta l-a făcut „laş“ pe actualul director general al societăţii, Teodor Cărămizaru, care a refuzat pină acum să apară in public alături de el la toate emisiunile televizate. Cărămizaru a replicat, zece minute mai tirziu, intr-o intilnire cu presa organizată ad-hoc in biroul său: „Domnul Bucă aparţine unei categorii inferioare mie. Nu pot să mă cobor chiar atit!“

Preşedintele Comisiei de Abuzuri din Camera Deputaţilor – in campanie electorală

Cei doi foşti conducători ai SC ELECTROCARBON SA Slatina nu au avut succes nici in urma apariţiei la poarta unităţii a deputatului PRM de Olt, Radu Ciuceanu, preşedintele Comisiei de Cercetare a Abuzurilor din camera inferioară a parlamentului. Acesta nu a făcut altceva decit să le spună oamenilor că au dreptate şi el va face tot ce-i stă in putinţă pentru a li se face dreptate.

Zece minute mai tirziu, Teodor Cărămizaru, directorul general al societăţii, a declarat reprezentanţilor mass-media că presa acordă o atenţie prea mare mişcărilor lui Nicolae Bucă. „Dumnealui nu are nici un drept legal de a intra in această unitate şi incearcă doar să distrugă fabrica. Dumnealui este contabilul Spitalului din Slatina şi ar trebui să fie acolo unde are treabă, nu aici, să dea speranţe deşarte oamenilor care stau pe lingă el!“ Intrebat dacă il cunoaşte pe Adrian Atanasescu şi ce firmă reprezintă acesta, Teodor Cărămizaru a dat un răspuns evaziv. „Tot ce pot să vă spun este că dl. Atanasescu, pe care il cunosc, reprezintă un grup de firme care face parte din acţionariatul majoritar actual de la SC ELECTROCARBON SA Slatina, RAFO Oneşti, care deţine 42,65%. Dacă vreţi să aflaţi mai multe, mergeţi la Registrul Roman al Acţionariatului“, a declarat Teodor Cărămizaru.

La poarta fabricii, oamenii au convenit, impreună cu Nicolae Bucă, să se intilnească la inceputul săptăminii viitoare in acelaşi loc pentru a stabili ce vor face.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS